Vad betyder obsolet?

Vad menas med att en paragraf är obsolet?

Svar: Obsolet betyder ’föråldrad, ur bruk’. Det används mest om lagar och ord. Man kan tala om att ett uttryck är obsolet, eller att en regel elller ett lagrum är det.

Kan obsolet korsord?

Synonymer till obsolet
  • föråldrad, ur bruk, urmodig, omodern, obruklig, förlegad, antik, mossig, gammalmodig, mossbelupen, ute, utdaterad. motsatsord. modern, aktuell.
  • Användarnas bidrag. ute, inaktuell, uttjänt, passé , passé

Vad betyder riktar?

Betydelse: Vända något åt ett visst håll, åt en viss punkt.

Vad betyder tusen?

Ordet tusen är en synonym till tusenlapp och kilo och kan beskrivas som ”1 000”. Ordet används i uttrycket ”går i tusen bitar” som betyder ”går sönder helt, blir förstörd”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tusen samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Är yrkesmän?

Vad är en yrkesman? Det är en person som har tillräcklig kompetens för att utföra en viss typ av jobb. Alla yrkesmän ska ha ett yrkesbevis utfärdat av staten. En registrerad yrkesman har den lägsta typen av kompetens medan en godkänd yrkesman kan åta sig de flesta typer av jobb.

Vad betyder fängsla?

fängsla i ordbok från 1870

Betydelse: Medelst bindande eller beläggning med bojor hindra någon att göra fritt bruk af sina kroppslemmar; äfven inspärra i fängelse.

Har skiftat färg korsord?

Synonymer till skifta färg
  • changera,
  • irisera.

Kan vara strid?

strid i ordbok från 1870

Betydelse: En till handgripliga våldsamheter eller fiendtligheter stegrad oenighet emellan två eller flera personer. Brukas äfven bildligt. Betydelse: (Om regn och rinnande vatten) ganska häftig.

Vad betyder ordet förslagen?

Ordet förslagen är en synonym till klipsk och snabbtänkt och kan beskrivas som ”(om person) som kommer med smarta och listiga lösningar”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av förslagen samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder rikta in oss på?

Se nedan vad rikta in betyder och hur det används på svenska. Rikta In betyder ungefär detsamma som bestämma riktningen till.

Är Änglamat?

Änglamat eller giftas är en dessert bestående av vispad grädde med irörda kaksmulor eller krossade skorpor. Ofta ingår även någon sylt i blandningen, som lingon- eller jordgubbssylt. Änglamat var som mest populär före glassens introduktion i samband med att frysboxar blev vanliga på 1900-talet.

Vad betyder Grunnade?

Används i vardagligt tal.

Ordet grunna är en synonym till undra och eftersinna och kan bland annat beskrivas som ”funderar”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av grunna samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad är 5 K?

5K är en förkortning för 5 000, där K betyder tusen. Begreppet 5K används vanligen för att prata om upplösningen hos en kamera. Se även 2K och 4K.

Vad menas med avskalad?

Avskalad betyder i stort sett samma sak som naken.

Vad betyder KI siffror?

K betyder tusen. Kommer från SI-prefixet Kilo, vilket betyder just tusen. -Jag har 9K följare i instagram.

VAD BETYDER DINA DRÖMMAR?

O.LIKA – Vad betyder flerspråkighet för dig?

O.LIKA – Vad betyder respekt för dig?

Lämna en kommentar