Vad betyder pinchos?

De kallas för pinchos för att de har en pincho (spanska för pigg, tagg), vanligen en tandpetare — eller grillspett för större varianter — stucken genom sig. Pinchos bör inte förväxlas med brochetter, som i Latinamerika också kallas för pinchos.

Vad kommer Pinchos ifrån?

Pinchos är en svensk franchisekedja som grundades 2012 i Göteborg. Restaurangerna profilerar sig genom att vara kontantfria och att gästerna beställer och betalar via sin telefon, via en av företaget utvecklad app.

Vad är skillnaden mellan Pinchos och tapas?

Tapas och pintxos är exempel på smårätter med ursprung från olika delar av landet. Pintxos serveras ofta i norra Spanien medan tapas härstammar från den södra delen och rätternas respektive innehåll varieras efter det lokala köket, men baseras på traditionella råvaror.

Hur nyttigt är Pinchos?

Är oftast nöjd men har märkt att…

Är oftast nöjd men har märkt att kvaliteten varierar stort mellan olika städer; Pinchos i Umeå och Skellefteå är alltid toppen medan Enköping var riktigt dåliga när vi var där. Beställer alltid Plankstek á la Pinchos, mumma!

Vem äger restaurang Pinchos?

Verksamheten, som grundades 2012 av Magnus Larsson, Jessica Ekelöf Larsson, Fredrik Mattsson och Johannes Räfsby, har vuxit kraftigt de senaste åren och i dag finns ca 45 Pinchos-restauranger i Sverige och Norge. Enbart under 2017 har 17 nya enheter öppnats och bolaget planerar öppna fler än 20 nya enheter under 2018.

Hur många pinchos finns det i världen?

Pinchos grundades 2012 och har vuxit kraftigt med en genomsnittlig försäljningstillväxt på 90% per år sedan 2015. Under 2019 beräknar Pinchos ha 70 restauranger som tillsammans omsätter mer än en miljard kronor.

Vad finns det för mat på pinchos?

Pinchos serveras små rätter med stor variation, de har samlat rätter från hela världens kök i tapasformat. Det finns allt ifrån baconlindade dadlar, kebabrulle, plankstek a la pinchos, dumplings, asiatisk biffsallad, svamprisotto, sötpotatispommes, buffalo wings, pulled chicken och mycket mer!

Vad heter tapas i Baskien?

Tapas innebär olika saker beroende på vart i Spanien man befinner sig. I den spanska regionen Baskien äter man pintxos i stället för tapas. Det är ofta små munsbitar med en tandpetare rakt igenom, men kan även vara större rätter. Typiskt för pintxos är också att de delvis består av bröd.

Hur många rätter är lagom på Pinchos?

Mysigt ställe och häftigt koncept. Man kan äta flera rätter, så de är små till storlek. Fyra rätter är lagom. Rekommenderar halloumiburgaren.

Vad är godast på Pinchos?

Kebabrullen och sötpotatispommes var godast, medan kycklingspetten var helt ok. Då servitrisen återigen bad om ursäkt, så fick vi som kompensation beställa in varsin efterrätt. Mitt val föll på en Daimbrownie vilken var jättegod och en bra avslutning på kvällen.

Hur många rätter på Pinchos för att bli mätt?

Pinchos finns ju på flera orter med samma koncept, små portioner där man plockar ihop 4-5 rätter för att bli mätt. Detta gör dock att priset sticker iväg, speciellt om man är lite hungrig. Man beställer själv via appen vilken funkar toppenbra.

Finns Pinchos i andra länder?

App-konceptet Pinchos är idag en av Sveriges snabbast växande franchise-kedjor. 2019 fanns det 64 enheter i Sverige, men även gäster i Norge, Danmark, Finland och Tyskland kan besöka Pinchos på sin hemmaplan.

ÅTERSKAPAR PINCHOSDRINKARNA!

Kan vi äta upp allt på Pinchos NYA meny?

VI BESTÄLLER 100 RÄTTER PÅ PINCHOS!

Lämna en kommentar