Vad betyder pk tjej?

På måndag den 11 maj är det pk-dagen – där pk står för politisk korrekthet. Feministiskt perspektiv ställde fyra frågor till Parasto Backman, som är en av initiativtagarna. Bland annat vill de att folk ska hylla och ta tillbaka pk-begreppet, berättar hon.

Vad är betyder PK?

Politisk korrekthet, alternativt PK, är en nedsättande beteckning på en inställning där man är överdrivet noggrann med att följa rådande politiska värderingar och att följa den dominerande trenden i samhällsdebatten.

Vad menas med PK samhället?

I PKsamhället har jämlikhet, jämställdhet och en gemensam värdegrund högsta prioritet. Muslimer, transpersoner, tiggande romer, så kallade papperslösa och andra minoritetsgrupper anses förtryckta och måste få sina rättigheter tillgodosedda.

Vad är PK klimatet?

PK tar tempen på klimatjournalistiken

En okänd tonåring med en målad skylt och en önskan om att förändra världen blev ansiktet utåt för en global klimatrörelse. Och journalistiken om klimatet blev på samma gång både personorienterad och polariserad. Greta Thunbergs påverkan har varit stor – även på svensk journalistik.

Vad menas med obehag?

Obehag betyder:

känsla av olust el. motvilja. olägenhet. besvär.

Hur spelar man politiskt inkorrekt?

Politiskt inkorrekt är spelet det är tillåtet att säga allt som annars inte går an. Det är spelet där man kan vara precis på gränsen och gapskratta åt det, utan att bli dömd. Spelet dyrkar den råa och galna humor som uppskattas av unga människor utan politiska tyglar.

SÅ JÄVLA PK!

[CIGG & PK EDITION] Omegle

FLICKVÄN BLIR AVSLÖJAD PÅ DOLD KAMERA

Lämna en kommentar