Vad betyder prestigelös?

Ordet prestigelös är en synonym till anspråkslös och opretentiös och kan beskrivas som ”som har låga krav och är lättsam”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av prestigelös samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Är det bra att vara prestigelös?

Anseende, respekt och status borde vara en genväg till fortplantning. Inflytande och auktoritet borde gynna överlevnad i allra högsta grad. Om resonemanget håller skulle alltså prestigelöshet ha vaskats bort av evolutionen för länge sedan.

Vad är motsatsen till prestigelös?

Du behöver inte tillkalla städaren. Motsatsen till prestigelös är kanske att du är väldigt noga med din titel och vad just det jobbet innebär och att du inte jobbar utanför dessa ramar. Ditt sätt är inte alltid det bästa, vilket troligen inte är en nyhet.

Vad är opretentiös?

Opretentiös betyder i stort sett samma sak som prestigelös. Egentligen ’utan pretentioner’ men lättare förstått som oansenlig och anspråkslös.

Vad är självgående?

Självgående betyder i stort sett samma sak som självständig.

Vad är anspråkslöst?

Anspråkslös betyder i stort sett samma sak som blygsam.

Vad betyder missödet?

Betydelse: Vidrig, obehaglig, ledsam händelse.

Vad betyder tillgängliga?

Ordet tillgänglig är en synonym till åtkomlig och öppen och kan bland annat beskrivas som ”som man kan få kontakt med, kontaktbar”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tillgänglig samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad menas med behandling?

Ordet behandling är en synonym till hantering och kur och kan bland annat beskrivas som ”skötsel, (medicinsk) vård”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av behandling samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Arbetsintervju exempel och tips

Vad betyder delaktighet?

Hur sätter lärare betyg?

Lämna en kommentar