Vad betyder ria?

Ria (av fi. riihi) är en byggnad i vilken fuktig säd förr torkades med hjälp av upphettad luft (så kallad eldria) eller av den fria luften (så kallad väderria).

Kan säden Rias?

Det var ofta svårt att torka säden ute på åkrarna under de regniga höstarna. Skogsfinnarna valde då att göra som i sitt forna hemland, de byggde särskilda torkhus – rior. Rian var oftast mycket hög eftersom den hade ett mellantak av glesa stänger.

Vad betyder eftersom?

Eftersom betyder ungefär detsamma som då.

Kan man se i KAME?

Kamé är en typ av gravyr i relief i till exempel en ädelsten, oftast onyx, jade eller agat, men även i snäckskal eller elfenben. Man har även tillverkat kaméer av glas eller av keramik, bland annat jaspergods.

Hur torkade man säd förr?

Ria (av fi. riihi) är en byggnad i vilken fuktig säd förr torkades med hjälp av upphettad luft (så kallad eldria) eller av den fria luften (så kallad väderria). I den finska eldrian lades den otröskade säden varvvis upp på stänger och torkades av den varma luften från en ugn.

Vad är enär?

Svar: Enär betyder ’eftersom’. Man ser ibland ordet i betydelsen ’när’, men det är fel. Enär är ålderdomligt och svårt att förstå.

Hur kan man använda eftersom?

Så används »eftersom«

A: Kom så går vi ut i regnet! B: Jag ska bara hämta ett paraply, eftersom det regnar. Här berättar talaren att hen ska hämta ett paraply och att anledningen är regnet. Lyssnaren vet redan att det regnar.

Kan upphävas?

upphäva i ordbok från 1870

Betydelse: Borttaga laga kraft och verkan af något. Betydelse: Våldsamt häfva, vräka upp. Betydelse: Borttaga laga kraft och verkan af något.

VAD BETYDER DINA DRÖMMAR?

Ria wägner vinkning

Vilka ord betyder samma sak? (synonymer, övning)

Lämna en kommentar