Vad betyder sc?

SC kan stå för: South Carolina, delstat i USA Security Council, ett FN-organ StarCraft (datorspel) Splinter Cell (datorspel) SimCity (datorspel) Supreme Commander (datorspel) Svenska cupen Smart car [..]

Vad betyder DM for SC?

Med Instagram direktmeddelande, eller DM som det också förkortas, kan du skicka meddelande till en eller flera personer som du antingen följer eller inte följer.

Vad betyder SH på Instagram?

”same here”, vilket på svenska blir ”samma här”.

Vad betyder LOL i text slang på Internet?

LOL – Laugh Out Loud

När något är roligt kan man skriva LOL som betyder att man skrattar högt!

Vad betyder ordet förkortning?

Förkortning är ett sätt att skriva ord eller hela uttryck med färre tecken. Vanligt är att ta med en eller två begynnelsebokstäver i orden. En förkortning som bildar och utgör ett nytt ord kallas akronym.

Vad menas med DM på Instagram?

I helgen lanserade Instagram en ny funktion. Nu kan de personer du skickar privata meddelanden till – så kallade DM – se exakt när du senast var online. Det är en oönskad transparens. Personen du har en konversation med ser hur ofta du går in och kollar om du fått svar.

Vad är skillnaden på PM och DM?

DM (och PM) – en typ av privata direktmeddelanden på Twitter, Instagram, Discord och Facebook. DM – sporttävlingar där man korar distriktsmästare, se distriktsmästerskap. DM – en valuta, se D-mark.

Vad betyder LOL på Snapchat?

LOL betyder ”skratta högt” eller ”skrattar högt”. Det betyder att något är roligt eller gjort dig skratt. Det är en av de mest kända akronymerna på Internet och används i nästan alla delar av webben.

Vad betyder AFK på svenska?

Initialförkortningar förekommer flitigt i datorvärlden. AFK är en av de senaste i raden. Den står för away from keyboard, och betecknar den krympande tid som inte tillbringas framför datorns tangentbord. Om man förut brukade råkas IRL (in real life, ’i verkliga livet’), möts man nu i stället AFK.

Vad betyder yolo på svenska?

Yolo är en akronym, dvs. en förkortning som är bildad av begynnelsebokstäverna i flera ord, i det här fallet you only live once, du lever bara en gång. Man kan på sätt och vis jämföra det med det latinska uttrycket carpe diem, fånga dagen.

Vad är förkortning i matte?

Förkortning innebär att vi dividerar både täljaren och nämnaren med ett visst heltal, vilket gör att bråktalet skrivs i en enklare form. Dock måste vi komma ihåg att vi bara får dividera med sådana heltal som både täljaren som nämnaren är jämnt delbara med.

Hur skriver man en förkortning?

Förkortningar skrivs antingen med eller utan punkter, men ibland kan båda vara korrekta. Om du väljer att skriva utan punkter ska du istället använda ett mellanslag för att undvika missförstånd. Ett exempel på när det annars kan bli lite tokigt är förkortningen för ”till och med”, som ska skrivas t.o.m. eller t o m.

Vad gäller förkortning?

En förkortning ska inte påbörjas med stor bokstav såvida den inte alltid skrivs med versal. Undantag är förstås om den inleder en mening. Förkortningarna l (liter) och el. (eller) är vi vana att alltid se som små bokstäver medan de av naturliga skäl aldrig påbörjar en mening.

Berättar för min crush att jag gillar den (Gone good) (Gone sexual)

Vad betyder konfigurera?

VAD BETYDER DINA DRÖMMAR?

Lämna en kommentar