Social – som rör samhället; som har att göra med människor eller djur i grupp; om person som är bra på att integrera sig och smälta in bland /människor/ i grupp, samt på att upprätthålla relationer.
Socialt arbete är en praktikbaserad profession och en akademisk disciplin som verkar för social förändring och utveckling, social sammanhållning, skydd och stöd för utsatta, empowerment och frigörelse av människors resurser.
Sociala frågor omfattar arbetstillfällen med anständiga villkor, social trygghet, socialt skydd och social integration, fattigdomsbekämpning, jämställdhet, personer med funktionsnedsättning, behoven hos barn och familjer, ungdomar, äldre personer och minoriteter såsom romer, tillgång till hälso- och sjukvård, rättvisa, …
- Ta kontakt. Även med folk du inte känner. …
- Satsa på meningsfulla samtal. …
- Lyssna. …
- Utmana dina rädslor. …
- Var öppen för andra tolkningar. …
- Tänk positivt. …
- Utveckla din empatiska förmåga. …
- Ge beröm och komplimanger.
Exempel på sociala medier är bloggar, Facebook, Twitter, Youtube, Linkedin, Flickr och Slideshare. Även webbplatser som ger besökaren möjlighet att kommentera innehållet är en form av social media.
Uppfattningarna om hur det sociala arbetet skall identifieras är många och således syftar studien till att kritiskt utreda begreppet socialt arbete och ta reda på hur det sociala arbetet förhåller sig till definitionsfrågan i både forskning och praktik.
Att arbeta som handläggare inom äldreomsorg innebär ofta att vara den som har ett långtgående ansvar att utreda, bedöma och besluta om insatser för den enskilde och följa upp insatsernas effekter. Arbetet påverkar även de anhörigas tillvaro.
Sociala frågor i samhällsplaneringen kan handla om bland annat tillgänglighet, delaktighet och integration. Det talas om den sociala robustheten i ett samhälle.
Det är ett brett och inte särskilt lättdefinierat begrepp, men bland annat antas begreppet täcka sådant som droganvändning/missbruksproblematik, kriminalitet, hemmavåld, hemlöshet och prostitution, social misär och så vidare. Socialt arbete är arbete som inriktas på sociala problem, dess konsekvenser och lösningar.
Social hållbarhet har sitt ursprung i Brundtlandkommissionens rapport ”Vår Gemensamma Framtid (Our common future)”. I rapporten definieras hållbar utveckling som ”en utveckling som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov”.
Hur blir man bättre på att konversera?
- 1) Tala tydligt. Träna på att tala tydligt – och inte för snabbt. …
- 2) Tala mindre. …
- 3) Visa intresse för den du talar med. …
- 4) Anpassa konversationen efter den du pratar med. …
- 5) Prata positivt om andra. …
- 6) Lyft fram det viktiga. …
- 7) Tappa aldrig humöret.
Hur kan man bli mer pratglad?
Övning ger färdighet. Öva på att andas ut mer än du andas in och föreställ dig mer avslappnad och pratglad i olika situationer.
Hur man blir mer extrovert?
Ett enkelt sätt att bli mer utåtriktad är att börja öva på hur man startar en konversation. Du kan lätt välja eller plocka upp ett visst ämne och börja prata om det. Då andra svarar och du styr konversationen så kommer du stadigt utvecklas till en extrovert.
En fördel med sociala medier är dess förmåga att öka en ung persons möjligheter att dela med sig, bry sig och jämföra sig med andra. Det gör att de kan fokusera på saker som alltid har varit viktiga för unga människor: deras hemligheter, image, utseende och osäkerheter.
Resultatet visar att sociala medier har en negativ påverkan som till exempel försämrad självkänsla och kroppsuppfattning. Överdriven användning av medierna leder till ett beroende som i sin tur kan vara en bidragande faktor till psykisk ohälsa hos ungdomar och unga vuxna.
Varför sociala medier? Sociala medier ger möjlighet till medskapande, dialog, engagemang och interaktion med din målgrupp. Lyckas du nå ut med ditt innehåll kan ditt budskap spridas väldigt fort och till väldigt många. Du har också möjlighet att rikta din kommunikation till mycket specifika målgrupper.
Social dokumentation
Social fobi: VAD ÄR DET? (Animerad) – Ångestskolan