Vad betyder sund?

Vad menas med sunt?

Sunt betyder i stort sett samma sak som nyttig.

Vad betyder att man är sund?

Ordet sund är en synonym till frisk och hälsobefrämjande och kan bland annat beskrivas som ”frisk; förnuftig”. Ordet används i uttrycket ”sunt förnuft” som betyder ”enkelt förnuft”.

Vad menas med farvatten?

Farvatten kan bland annat beskrivas som ”vattenväg; hav”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av farvatten samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad är ett exempel?

exempel i ordbok från 1870

Betydelse: Något enskilt föremål, ting (sak, ord, torhållande, händelse och så vidare), som åskådliggör beskaffenheten af dermed likartade.

Vad menas med hetsig?

Ordet hetsig är en synonym till kolerisk och påstridig och kan bland annat beskrivas som ”engagerad och upprörd”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av hetsig samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad är nödtorft?

Nödtorft betyder ungefär detsamma som det nödvändigaste.

Har sitt eget sund Torres?

I Torressundet var det mest efter Pärlemor fiskade för tillverkning av knappar, bestick, kammar, produkter inom smyckeshandeln och som möbelinlägg i Förenta staterna och Storbritannien användes. Detta fiske i Torres sund var så framgångsrikt att hälften av alla skaldjursprodukter världen över kom därifrån.

Har sitt eget sund Behring?

Berings sund som ligger mellan Asien och Nordamerika samt Berings hav som ligger söder om sundet har fått sina namn efter den dansk-ryska upptäcksresande Vitus Jonassen Bering. Han föddes på Jylland 1741 och gjorde ett antal expeditioner under sitt liv. Tryck på piltangenterna för att navigera.

Har gett namn åt sund?

Magellans sund eller Magalhães sund är ett sund som skiljer Eldslandet från fastlandet i Sydamerika. Båda sidorna av det 550 km långa sundet tillhör Chile. Det har fått sitt namn av upptäcktsresanden Ferdinand Magellan. Sundet är en av de viktigaste naturliga passagerna mellan Stilla havet och Atlanten.

Vad är tydlig?

Tydlig betyder ungefär detsamma som klar; skarp.

Vad menas med synonymer?

En synonym (grekiska syn, ’samman’ + onoma, ’namn’) är ett ord, som har samma eller snarlik betydelse som visst annat ord.

Vad menas med upplag?

Ordet upplag är en synonym till förråd och skjul och kan bland annat beskrivas som ”plats där något förvaras”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av upplag samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka ord betyder samma sak? (synonymer, övning)

VAD BETYDER DINA DRÖMMAR?

Vad betyder stämpeln på ägget?

Lämna en kommentar