Vad betyder tandem?

Tandem uttalas tandem [tan´d-] och är ett substantiv -et. Tandem betyder: spann av två dragare efter varandra.

Vad är ett tandem?

Det betecknade först ett spann med två hästar, den ena framför den andra, sedan en cykel för två, där man sitter på rad. Det kan också användas om andra anordningar som bildar en helhet av två (eller flera) samverkande enheter: tandemaccelerator, tandemdrivning, tandemdrivning, tandemkanot, tandemmaskin, tandemmotor.

Vad betyder ordet oavbrutet?

Betydelse: Som fortfar utan afbrott, utan uppehåll. Ihållande, Ihållig, som länge och oafbrutet fortfar.

Vad är en tandem lastbil?

Fordon med tandemboggi har två drivande axlar i en boggi. Den används ofta för krävande uppdrag som timmer-, anläggnings- eller bulktransporter, uppdrag där man ofta kör tom tillbaka. – Med tandemaxellyft kan den andra drivaxeln kopplas ur och lyftas upp från marken när lastbilen kör olastad.

Hur uttalas tandem?

Tandem uttalas tandem [tan´d-] och är ett substantiv -et. Tandem betyder: spann av två dragare efter varandra.

Vad menas med att Gola?

Skvallra till någon eller anmäla/tjalla till polisen. Ofta förekommande ord i småkriminella sällskap i förorterna, men hörs även på andra håll.

Vad menas med det gick åt skogen?

När något ”går åt skogen” däremot menas att det blir fel eller tokigt. Uttrycket är knappast nytt. Man vet säkert att det användes av människor på 1700-talet men kanske ännu tidigare.

Vad betyder att skåra?

Ordet skåra är en synonym till springa och spår och kan bland annat beskrivas som ”repa, rispa, fåra”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av skåra samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder siffror och bokstäver på ett NGK tändstift?

TANDEM højskabsudtræk monteringsvideo

Scania förarinstruktioner – så lätt kommer du igång med din nya lastbil!

Lämna en kommentar