Vad betyder tillgivenhet?

Tillgivenhet” används generellt för att viga en känsla eller typ av kärlek som är värd mer än sympati eller vänskap. Etikförfattare använder som regel ordet för att hänvisa till olika känslotillstånd, både varaktiga och stötvisa. Somliga jämför tillgivenhet med kärlek fri från typiska sensuella element.

Vad är att vara hängiven?

Hängiven betyder ungefär detsamma som tillgiven.

Har tillgiven synonym?

Vi hittade 8 synonymer till tillgiven. Se nedan vad tillgiven betyder och hur det används på svenska. Tillgiven betyder i stort sett samma sak som trofast.

Vad betyder din tillgivne?

Betydelse: Välvilligt stämd emot en vän, herre eller husbonde.

Vad betyder med en gång?

Frasen på en gång är en synonym till genast och på fläcken. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av på en gång samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Vad är ett övertramp?

övertramp kan bland annat beskrivas som ”uthopp (i längdhopp eller trestegshopp) för långt fram på ansatsbrädan”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av övertramp samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder mänga?

mänga i ordbok från 1870

Betydelse: Blanda ihop flytande ämnen.

Vad betyder nynnar?

Ordet nynna är en synonym till småsjunga och tralla och kan bland annat beskrivas som ”gnolar, småsjunger”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av nynna samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder pannå?

En pannå (franska panneau, ytterst av senlatin pannus ”tygstycke”, ”duk”, ”trasa”) är en skiva på vilken man utför en målning eller fäster en bild. Den kan vara gjord av trä, masonit, papp eller syntetiskt material.

Vad menas med foglig?

Betydelse: Fridsam och böjd att foga sig efter andra.

Vad betyder Tillge?

Tillgiva betyder ungefär detsamma som avstå från kravet på.

Vad betyder den trofaste?

Trofast betyder ungefär detsamma som trogen.

Vad betyder garantera?

Ordet garantera är en synonym till lova och säkra och kan bland annat beskrivas som ”lovar, försäkrar ”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av garantera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder än en gång?

När man slår upp ordet ”taas” får man bland annat reda på att igen bara kan placeras i slutet av satsen, att åter används i synnerhet i skriftspråket och att man även kan använda uttryck som återigen, än en gång, på nytt, om igen, omigen och ånyo (formellt).

Vad är Stallgång?

Stallgång betyder i stort sett samma sak som flo.

Vad betyder tilläggstavlan? – 10 körkortsfrågor

Vad betyder delaktighet?

Vad betyder utländsk påverkan?

Lämna en kommentar