Vad betyder undantag?

Ordet undantag är en synonym till dispens och sidospår och kan bland annat beskrivas som ”avvikelse från det vanliga”. Ordet används i uttrycket ”med undantag av” som betyder ”bortsett från”.

Vad menas med avvika?

Avviker kan bland annat beskrivas som ”är olika, skiljer sig”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av avviker samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Är ett undantag som regel?

Om man ser en skylt ”Parkering förbjuden på söndagar” så utgår man ifrån att parkering är tillåten övriga dagar – trots att ingenting sägs om detta. Man utgår ifrån att det som utannonseras är ett undantag. Det är det undantaget som bekräftar regeln.

Vad betyder medger?

Medge betyder ungefär detsamma som erkänna.

Vad betyder komma på?

Kommabetyder ungefär detsamma som hitta på.

Vad är avvikelse synonym?

Ordet avvikelse är en synonym till deviation och differens och kan bland annat beskrivas som ”ändring av riktning; olikhet, skillnad”.

Är avvikande korsord?

Synonymer till avvikande
  • olika, skiljaktig, helt annan, olikartad, divergerande, atypisk, annorlunda, onormal, udda, omaka, skild, sär, abnorm, annorledes, anormal, different, olik, oregelbunden, oregelmässig, oöverensstämmande, rymning, smitning, anomal, säregen, apart.
  • Användarnas bidrag. särskild, abnorm, anomala,

Vad betyder lätta?

Lätta betyder ungefär detsamma som lindra.

Vad är förbi?

Vad betyder förbi? fram till och vid sidan av och bort från; ngt går någons näsa förbi någon går miste om något.

Vad betyder skärv?

Skärv betyder ungefär detsamma som penning.

Vad är fullgott?

I stort sett detsamma som tillräckligt.

Vad betyder klassa?

Ordet klassa är en synonym till klassificera och ranka och kan bland annat beskrivas som ”placerar i viss klass ”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av klassa samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder meddela?

Meddela betyder i stort sett samma sak som berätta.

Vad betyder ordet stänker?

Ordet stänka är en synonym till dänka och skvimpa och kan bland annat beskrivas som ”(intransitiv) sprida ut sig i droppar eller i skvättar, om vätska eller våt massa”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av stänka samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad är att Skalda?

Skalda kan beskrivas som ”(ålderdomligt) dikta; skapa poesi”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av skalda samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder förstår?

Ordet förstår är en synonym till inser och begriper och kan beskrivas som ”begriper, fattar ”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av förstår samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

VAD BETYDER DINA DRÖMMAR?

Tillgänglighet för alla behövdes redan igår

Hennes bröstoperation blev en mardröm – 4000 drabbade i Sverige – Nyhetsmorgon (TV4)

Lämna en kommentar