Vad betyder william?

William är den engelska varianten av det tyska namnet Wilhelm. Namnet är sammansatt av orden vilja och hjälm. Under senare år har denna variant av namnet blivit vanligare än den tidigare vanligaste tyska namnformen Vilhelm. William har dock använts i Sverige sedan 1675.

Vad betyder Wilhelm på latin?

Vilhelm eller Wilhelm är ett mansnamn av tyskt ursprung. Namnet är sammansatt av orden vilja och hjälm. Det har använts som dopnamn i Sverige sedan 1100-talet. Den engelska varianten av namnet, William, har på senare år blivit vanligare än Vilhelm bland nyfödda svenskar.

Hur många tjejer heter William?

96 kvinnor heter William i förnamn. Av dessa har 27 William som tilltalsnamn. Snittåldern är 20.5 år. 99.8% av alla som heter William i förnamn är män.

Hur många är det som heter William i Sverige?

Namnet har dock använts i Sverige sedan 1675. Bland de pojkar som föddes 2003 och 2004 var William det allra vanligaste namnet. Det finns 36276 män som har förnamnet William. Av dessa har 15140 namnet William som tilltalsnamn/förstanamn.

Vad kommer William ifrån?

Vilhelm är ett tyskt namn, fornhögtyskt Willihelm, Willahelm, sammansatt av fornhögtyskt will(i)a ’vilja’ och helm ’hjälm’. Den franska formen är Guillaume, den engelska William och den lågtyska Willem.

Hur många är det som heter Wilhelm?

Sedan några år tillbaka har populariteten ökat igen. 31 december 2005 fanns det totalt 44 956 personer i Sverige med namnet Vilhelm/Wilhelm varav 3 003 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 782 pojkar namnet, varav 158 fick det som tilltalsnamn. Den franska motsvarigheten av Vilhelm är Guillaume, t.

Hur många Ahmed finns i Sverige?

Ahmed är ursprungligen arabiskt mansnamn som betyder en stor och stark ledarepå svenska”. Det finns i Sverige 11408 män som har förnamnet Ahmed. Namnsdag saknas i svenska kalendern. Det finns även 5035 Kvinnor som har namnet.

Vilket är det ovanligaste namnet i Sverige?

De mest unika och ovanliga namnen i Sverige – här är 20 namn du förmodligen aldrig hört!
  • 10 ovanliga tjejnamn. Erijana (1) Erelin (1) Stéfani (1) Rugie (1) Wenicia (1) Wendely (1) Holly-Rose (1) Diedona (1) …
  • 10 ovanliga pojknamn. Sam-Louie (1) Nouha (1) Nomio (1) Theun (1) Manael (1) Thedros (2) Jerwin (2) Jeromie (2)
19 jan. 2022

Hur många är det som heter Ebba i Sverige?

Hur många heter Ebba i Sverige? 29 615 kvinnor heter Ebba i förnamn. Av dessa har 19 479 Ebba som tilltalsnamn. Snittåldern är 19.6 år.

Hur vanligt är namnet Livia?

Hur många heter Livia i Sverige? 4 410 kvinnor heter Livia i förnamn. Av dessa har 3 530 Livia som tilltalsnamn. Snittåldern är 9.4 år.

Får män heta Jesus i Sverige?

Nej, man får faktiskt inte döpa sitt barn eller sig själv till vad som helst.

Vad står Jesper för?

Betydelse: Jesper, mansnamn, är en nordisk ombildning av Jasper (tysk sidoform till Caspar (se Kasper)), som betyder ”kejsare” eller ”hav”. Vissa tror att det skall betyda skattmästare då man tror att Kasper är en tysk form av Caesar.

När har William namnsdag 2022?

Namnsdag 6 April. Alternativ stavning Whiliam, Whilliam, Wiliam, Viljam, Wiljam, Villiam. Stjärntecken den som är född den här dagen har stjärntecknet Väduren.

Hur många Liam finns det i Sverige?

Hur många heter Liam i Sverige? 17 037 män heter Liam i förnamn. Av dessa har 14 775 Liam som tilltalsnamn. Snittåldern är 10.3 år.

Vad betyder namnet Will?

Vad betyder Will? Namnet Will härstammar ifrån England där det då enkelt översätts som ”vilja”. Will kan även vara smeknamn för namnet William/Wilson.

Renässansen: William Shakespeare (Svenska) – Studi.se

Låten om wilma och William

Svenskpodden Klassiker: En podd för elever – William Shakespeare

Lämna en kommentar