Vad får en mäklare i lön?

Vad tjänar fastighetsmäklare? De flesta fastighetsmäklare har enbart en provisionsbaserad inkomst och det är särskilt vanligt i början av arbetslivet. En mäklare har normalt en årsinkomst på 300 000 – 500 000 kr. Enbart några procent av mäklarna har en årsinkomst på över 1 miljon.

Vad är grundlönen för en mäklare?

Marknadslönen 2022 för fastighetsmäklare ligger mellan 38 000 och 62 000 kronor per månad. Marknadsför och visar objekt, förmedlar kontakter mellan köpare och säljare, gör ekonomiska kalkyler, sköter förhandlingarna mellan parterna och upprättar kontrakt när parterna kommit överens.

Vad tjänar en mäklare 2021?

40 100 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vilken mäklare tjänar mest i Sverige?

Uppsalamäklaren Robin Gelinder är en av mäklarna i Sverige som tjänar allra mest. Enligt en granskning av Dagens Nyheter tjänade 50 av landets bäst betalda mäklare mer än en miljon kronor under 2017.

Hur många år tar det att bli mäklare?

Utbildningen till mäklare ska, enligt Fastighetsmäklarinspektionens föreskrifter, omfatta minst 120 högskolepoäng. Det finns fastighetsmäklarprogram på två år (120 högskolepoäng) som ger en högskoleexamen och på tre år som leder till en kandidatexamen.

Hur ser en mäklares lön ut?

Medellön för mäklare

En vanlig inkomst för en fastighetsmäklare i Sverige ligger på mellan 300 000-500 000 kronor per år . Men variationerna är stora; vissa mäklare tjänar över 200 000 kronor per månad, medan andra tjänar under 30 000 kronor i månaden.

Vilka är de mest välbetalda jobben?

Chefer inom bank, finans och försäkring har den högsta medellönen på circa 120.400 kr per månad. Yrken med den lägsta medellönen är marknadsundersökare och intervjuare, med snittlönen på ca 19.400 kr/månad.

Är mäklare ett framtidsyrke?

I en artikel i SvD inför högskolevalet, rankar tidningen fastighetsmäklare som det yrke med tredje sämsta framtidsutsikterna, utan att närmare redogöra för bakgrunden till detta förutom att konkurrensen är hård bland de ca 7 000 registrerade mäklare som finns på marknaden.

Hur mycket tjänar man som kriminolog?

39 500 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vad är lönen för en advokat?

En advokat i Sverige tjänade i genomsnitt 55 600 kr/månaden under 2020. Alla löner är omräknade till heltidstjänster. Statistiken här gäller advokater. Lönestatistik för andra relaterade yrken, till exempel jurister och åklagare, hittar du i vår tjänst för lönestatistik.

Är mäklare rika?

Av statistiken konstaterar Di att hälften av mäklarna har en årsinkomst på mellan 300.000 kronor och 500.000 kronor. 32 procent svarar att de har en inkomst på mellan 500.000 kronor och 1 miljon kronor. Och 4 procent – totalt 277 mäklare – uppger att de tjänar över 1 miljon kronor om året.

Vem är topp mäklaren?

Sverige, första kvartalet 2022
  • Richard Lagerling. Lagerlings Fastighetsmäkleri. 688 475 000 kr försäljningsvärde.
  • Ronni Mleczkovicz. UNIK Fastighetsförmedling. 373 717 500 kr försäljningsvärde.
  • Joakim Andersson. 353 510 000 kr försäljningsvärde.
  • Håkan Jansson. 295 225 000 kr försäljningsvärde.

Är fastighetsmäklare ett bra jobb?

Fast lön har bara en tjugondel av de som är nya i yrket, för de som jobbat runt tio år ligger siffran på 17 procent. Om man inte störs av att arbeta obekväma arbetstider, är fastighetsmäklare ett roligt jobb, menar Ingrid Eiken. – Man får träffa mycket människor, och det är ett fritt och varierat jobb, säger hon.

Är det svårt att komma in som att bli mäklare?

Är utbildningen svår? Mäklarutbildningen är långt ifrån den tuffaste utbildningen i Sverige. Om man jämför den med till exempel juridikutbildningar på högskolan så är fastighetsmäklarutbildningen betydligt enklare. De flesta behöver inte studera 40 timmar per vecka för att klara utbildningen.

Vad ska man ha för betyg för att bli mäklare?

För att bli fastighetsmäklare så behövs det grundläggande behörighet, matematik 3b/3c och samhällskunskap 1b/1a1+1a2. De program som ger direkt behörighet är Naturvetenskapsprogrammet, Teknikprogrammet eller Ekonomiprogrammet inriktning Ekonomi. Du kan läsa alla dessa program på Komvux.

Vad krävs för att bli en mäklare?

För att kunna bli registrerad som fastighetsmäklare med fullständig registrering, måste du ha en minst tvåårig högskoleutbildning och ha gjort 10 veckors praktik. Utbildningen ska vara inom fastighetsförmedling, civilrätt, fastighetsrätt, skatterätt, ekonomi, byggnadsteknik och fastighetsvärdering.

Hur du blir en framgångsrik mäklare

Hur mycket tjänar en lokförare?

Toppmäklaren visar upp förorten han kommer ifrån

Lämna en kommentar