Vad får jag ha i resväskan?

Transportstyrelsen får ofta frågor om vad du får ta med ombord på flygplanet. På den här sidan kan du läsa om stickor, virknålar och synålar.

Stickor, virknålar och synålar.
Föremål Incheckat bagage Handbagage
Stickor Ja Ja
Virknålar Ja Ja
Synålar Ja Ja
5 nov. 2012

Vad får man ha med sig i resväskan?

Handbagage och incheckat bagage

Vätskor som du vill ta med dig i handbagaget (t. ex. drycker, tandkräm, hud- och hårvårdsprodukter och aerosoler) ska förvaras i en genomskinlig plastpåse på högst en liter. Varje enskild förpackning får rymma högst 100 ml – större förpackningar måste läggas i det incheckade bagaget.

Får man ta med sig stickning på flyget?

Transportstyrelsen får ofta frågor om vad du får ta med ombord på flygplanet. På den här sidan kan du läsa om stickor, virknålar och synålar.

Stickor, virknålar och synålar.
Föremål Incheckat bagage Handbagage
Stickor Ja Ja
Virknålar Ja Ja
Synålar Ja Ja
5 nov. 2012

Vad får man ta med sig genom säkerhetskontrollen?

Du får ta med dig livsmedel och mat genom säkerhetskontrollen så länge den inte räknas som vätska. Om den räknas som vätska gäller vätskereglerna. Läs mer om hur mycket vätska du får ta med i handbagaget.

Får man ha hårspray i resväskan på flyget?

Vi hjälper dig att packa rätt för en smidigare flygresa – och ser till att du håller dig inom gränserna för hur mycket vätska du får ta med ombord.

Vätskor på flyget.
Föremål Handbagage* Incheckat
Flytande tvål & duschgel Nej Ja
Foundation Nej Ja
Hårmousse & hårspray Nej Ja
Krämer Nej Ja

15 rader till

10 maj 2017

Vad ska jag packa i resväskan?

Packa necessären högst upp för att enkelt kunna plocka ut den i säkerhetskontrollen.
  • Separera skorna. Packa skorna längs med resväskans kanter. …
  • Fyll skorna. Nästa steg är att fylla skorna med diverse små prylar. …
  • Rulla kläderna. …
  • Packa enligt outfits. …
  • Fyll små flaskor. …
  • Lägg plast under locket. …
  • Fyll strumporna. …
  • Ta med en tygpåse.
26 nov. 2017

Får man ha medicin i incheckat bagage?

Läkemedel ska alltid packas i handbagaget som du har med dig in i flygplanskabinen. Incheckat bagage kan förstöras eller förloras på vägen och förseningar kan uppstå. Se till att du har tillräckligt med medicin i ditt handbagage för resan.

Får man ha stickor i handbagaget?

mailade till Luftfarsstyrelsen och här är svaret: Hej! Du får inte ta med stickor eller rundstickor i handbagaget genom säkerhetskontrollen. Dessa räknas som spetsiga föremål.

Vad får man ta med sig i handbagaget på flyget?

Mängden vätska du får ha i ditt handbagage är begränsad. Med vätskor avses bland annat: geléer, krämer, vatten, tandkräm, hårgelé, drycker, soppor, saft, parfym, raklödder, sprayer, blandningar av vätska och fasta ämnen och innehåll i tryckbehållare, se fler exempel på vätskor.

Får man flyga med virknål?

Om du ska flyga under din färd måste du ta reda på vilka stickor, virknålar och nålar du får ta med dig. Enligt svenska Transportstyrelsen är det nu för tiden inga problem i vare sig handbagage eller incheckat bagage. Och en sax måste vara liten, liten.

Kan man flyga med ölburkar?

Det är inte kyla som påverkar saker i bagageutrymmet, utan trycket. Du ska i alla fall inte räkna med att burkarna är hela.

Får man ta med mat på flyget Norwegian?

Mat och dryck

Du väljer alltid själv om du vill ha något att äta ombord. Du kan köpa snacks på de flesta av våra flygningar. Om du vill ha något mer mättande ombord, se till att boka i förväg så ordnar vi din måltid.

Får man ta med sig blommor på flyget?

Från europeiska länder får du utan tillstånd ta med upp till 2 kg i handbagaget av vilka växter som helst, utom sättpotatis och citrusväxter. Kommer du upp i en vikt på 2 kg eller mer gäller andra regler! Då behöver många växtslag intyg på att de är friska.

Får man ha torrschampo i incheckat bagage?

** Incheckat bagage: För hårsprejer, parfymer och övriga toalettartiklar får du max ta med 0,5 liter vardera. Den totala nettokvantiteten i incheckat bagage får inte överstiga 2 kilo eller 2 liter per person. Utsläppsventiler på aerosoler ska skyddas av ett lock eller liknande för att förhindra läckage.

Kan hårspray explodera på flyg?

Finns det risk att sprayflaskor (hårspray, deodorant mm) exploderar om man lägger dem i sitt incheckade bagage? Nej det är inga problem.

Är torrschampo vätska?

Torrschampo används i torrt hår för att fräsch upp och i stället för en tvätt. Praktiskt och funkar som icke-vätska, men är kanske inte alltid det man är ute efter på resa. Då finns schampokakan som en räddare. En tvålkaka alltså, som är ett schampo.

Så packar du smart inför weekendresan! – Nyhetsmorgon (TV4)

Knepen som gör att du får plats med mer i resväskan

PACKAR MIN RESVÄSKA … organiseringtips* | PLATIN

Lämna en kommentar