Vad får jag köra med b96?

Med utökad B-behörighet (B96) får du dra ett släp som väger mer än 750 kg i totalvikt. Bilens och släpets sammanlagda totalvikt får då inte vara över 4 250 kg. Ansök om körkortstillstånd och läs mer om vilka krav som gäller för att ta ett B-körkort med utökad behörighet.

Får jag köra husbil med B96?

Husvagnen får väga max 750 kg, alternativt får ekipaget max väga 3,5 ton. Transportstyrelsen har en användbar släpvagnskalkylator om du vet registreringsnummer på bil och husvagn. Med utökat B-körkort, B96, får du dra släp som väger över 750 kg, så länge ekipaget väger max 4250 kg.

Hur ser man på körkortet om man har B96?

En uppkörning för B96, utökad B-behörighet, som genomförs i en automatväxlad bil kommer efter förändringen att ha koden B96. 78 på körkortets baksida. Utökad B-behörighet krävs när släpvagnens totalvikt överstiger 750 kilo och fordonskombinationens sammanlagda totalvikt överstiger 3 500 kilo men inte 4 250 kilo.

Hur lång tid tar uppkörning B96?

Vårt B96-paket innehåller en körlektion á 70 min samt ekipage till uppkörning. Det är framtaget för dig som har kört mycket med släp och kan backa relativt obehindrat. Vi kan då boka in lektion och uppkörning på samma dag direkt efter varandra, så att du tar ditt nya körkort på ett par timmar.

Vad betyder kod 96?

Utökad B behörighet (kod 96)

Körkortsbehörighet B ger normalt rätt att köra en bil som väger högst 3 500 kg. Den utökade B-behörigheten ger inte rätt att köra större personbilar eller lastbilar. Den utökade viktbegränsningen gäller enbart vid tillkopplad släpvagn.

Vad betyder de olika Körkortsbehörigheterna?

Körkort med behörighet A eller A1 utfärdat före 2013-01-19 ger rätt att köra fyrhjulig motorcykel. Körkort med behörighet A1 utfärdat före 2013-01-19 har inte begränsningen på max 0,1 kW/kg. Körkortsbehörighet B förvärvad före 1996-07-01 ger rätt att köra personbil oavsett vikt.

Hur svårt är det att ta B96?

Klart – nu kan du lagligt köra fordonskombinationer som väger upp till 4 250 kilo. Var det svårt? Är du en van husvagnsförare bör du klara körprovet utan problem. Är du däremot ovan är det bättre att öva med en lättare kombination innan du ger dig på provet.

Vad betyder 79.06 på körkortet?

79.05 = Motorcykel i kategori A1 med ett effekt/viktförhållande som överstiger 0,1 kW/kg. 79.06 = Fordon i kategori BE till vilka en släpvagn får kopplas med en tillåten totalvikt som överstiger 3 500 kg. 96. = Utökad behörighet B.

Vad är skillnaden mellan B96 och be?

Till skillnad mot B-behörighet eller B96 har BE-behörigheten ingen begränsning för bilens och släpvagnens sammanlagda totalvikter. Har du BE är det enbart dragbilens begränsade släpvagnsvikt som avgör. Släpvagnens eller släpvagnarnas sammanlagda totalvikt får dock inte överstiga 3500 kg.

Vilket körkort har jag?

Bokstäverna på punkt nio på ditt körkort talar om vilken behörighet du har. Vilka fordon man får köra med respektive behörighet och vilken ålder som krävs för att få ta behörigheten framgår av tabellen nedan. Behörighet AM ger även rätt att köra: Moped klass II.

Hur lång tid tar det att få körkortet efter uppkörning?

När får man körkortet efter godkänd uppkörning? Brukar ta några dagar, max en vecka efter uppkörningen..

Hur länge har man på sig att klara uppkörningen 2021?

Ett godkänt teoriprov behörighet B är giltigt i sex månader*. *Teoriprov som görs från den 1 mars 2020 till den 30 september 2022 med godkänt resultat är giltiga i sex månader från dagen för provet.

Hur lång tid är en uppkörning?

Förarprovet tar vanligtvis mellan 25 och 30 minuter, men det kan variera lite. Räkna med att du kommer att vara på Trafikverket under minst en timme när du gör ditt körprov. Vi rekommenderar att se till att vara på Trafikverket i god tid före din uppkörning.

Vad kostar det att ta B96 kort?

Du kan läsa om hur B96-provet går till på Trafikverkets hemsida. Trafikverkets kostnad för uppkörning är 800 kr. Trafikskolans kostnad för lån av bil + släp är 2.000 kr.

Hur tung husbil med B96?

Den som har en utökad B-behörighet (kod 96) får köra en fordonskombination som väger 4 250 kg. Personbilens vikt dock inte överstiga 3,5 ton. En personbil klass II som är tyngre än 3,5 ton kräver behörighet C1 eller C. Vill man dra ett släp med sin tunga husbil krävs behörighet C1E eller CE.

Får man övningsköra för B96?

ha fyllt 18 år. ha ett giltigt körkortstillstånd. ha en godkänd handledare om du ska övningsköra privat.

Lär dig backa med släp ( B96 / BE-körkort )

Körprov 96 för utökad B-behörighet | Trafikverket

Fullständig säkerhetskontroll för B96 och BE-behörighet

Lämna en kommentar