Vad får jag ta med mig till thailand?

Besökare får ta med sig värde saker upp till 10.000 THB. Samtliga högre belopp måste deklareras på platsen för inresa. Thailand förbjuder import av narkotika, skjutvapen, farliga kemikalier, förfalskade varor, piratkopierade objekt, falska sedlar och mynt, skyddade djur och pornografi.

Får man ta med sig mat till Thailand?

Eftersom du reser från ett annat EU-land till Sverige är det i princip fritt att ta med dig livsmedel för privat bruk. Min syster ska resa till Thailand.

Hur mycket alkohol får man ta med sig till Thailand?

: 1 liter sprit och 4 liter vin.

När öppnar Thailand igen?

Över gränserna rör sig främst frakttrafik och personer som har fått specialtillstånd för inresa av en thailändsk ambassad. Men från och med den 1 mars 2022 har Thailand öppnat landgränser på experimentbasis i följande områden: Nong Khai, Udon Thani och Songkhla samt fr. o.m. den 1 mai 2022 Poipet-Aranyaprathet.

Vilka papper behövs för resa till Thailand?

ThailandPass är ett intyg man ansöker om som visar att man har tillstånd att resa till Thailand. ThailandPass behövs av samtliga resenärer till Thailand, oavsett nationalitet eller om resan kräver visum eller inte. ThailandPass är endast ett intyg som du visar upp vid ankomsten.

Får man ta med sig mat från utlandet?

En del livsmedel från länder utanför EU är helt förbjudna att ta in, både till Sverige och till EU i stort. Det gäller mat och drycker av både animaliskt och vegetabiliskt ursprung. Livsmedel av animaliskt ursprung kan sprida smittor som till exempel mul- och klövsjuka och svinpest.

Får man ta med sig mat utomlands?

Om du reser in från ett land utanför EU får du inte ta med dig några kött- eller mjölkprodukter. Men du får ta med en begränsad mängd frukt, grönsaker, ägg, äggprodukter och honung. Begränsade mängder fisk eller fiskprodukter är också tillåtna.

Hur många flak är 110 liter öl?

110 liter öl är ungefär 8 flak öl om det är glasflaskor och ungefär 13 flak om det handlar om ölburkar. Tänk även på att tjänstevikten bör räknas med när du packar bilen med den älskade ölen.

Vilka länder har 16 årsgräns på alkohol?

Åldersgränsen är 16 år för att köpa alkohol i Nederländerna. Åldersgränsen är 16 år för att köpa alkohol i Schweiz. Åldersgränsen är 18 år för att köpa alkohol i Vitryssland. Åldersgränsen är 18 år för att köpa alkohol i Kroatien.

Hur mycket snus får man ta med sig till Thailand?

Ta inte med mer än 250 gram snus till Thailand. Om du tar med 250 gram kan du inte få snus skickat till dig. Om du tar med dig mer än det gränserna säger kan du dryga böter. Det finns inhemskt snus att köpa i Thailand.

Vad är Phuket Sandbox?

Sandbox-modellen gör att resenärer som är fullt vaccinerade kan besöka Phuket utan att behöva vara i karantän. Det krävs dock att de stannar i Phuket-området under hela vistelsen eller i vissa fall de första sju eller 14 dagarna. Syftet är att skapa en resebubbla som ska hålla både besökare och lokalbefolkningen säkra.

Kan man resa från Thailand till Sverige?

Om du är medborgare i ett land utanför EU och vill besöka Sverige (och de övriga Schengenländerna) i högst 90 dagar kan du behöva ansöka om visum. Ett visum är ett tillstånd för att få resa in och vara i ett land kortare tid än 90 dagar.

Hur söker man Thailand pass?

Du kan ansöka om pass / förnya pass eller ID-kort på ambassaden i Bangkok, på en annan svensk ambassad eller hos polisen i Sverige. Om du ansöker om pass/ID-kort i Sverige eller i ett annat land kan du fortfarande hämta ut passet/ID-kortet i Thailand.

Kan man åka till Thailand utan att vaccinera sig?

Särskilda inresebestämmelser

Thailand Pass ansöker man om digitalt här: https://tp.consular.go.th. Ovaccinerade eller icke fullvaccinerade behöver inte längre sitta i karantän om man kan uppvisa ett negativt PCR-test (tagits inom 72 timmar före avresa).

Vad är en Coe?

Visum och COE

Man tar inte emot visum ansökningar via post men man skickar tillbaka pass med färdiga viseringar via post. Men ta med ett färdigadresserat kuvert till ambassaden när du ansöker – helst ska det skickas som rekommenderat då ett pass är en värdehandling.

PACKA MED MIG TILL THAILAND

Familjen reser till Thailand VLOGG

VI DRAR TILL THAILAND

Lämna en kommentar