Vad får man för dator på gymnasiet?

Hej, Det varierar från skola till skola, alla skolor erbjuder inte eleverna egna bärbara datorer, men du har alltid tillgång till datorer. I många fall får till tillgång till en egen bärbar men det är inte givet. Du får kontakta den skola du ska börja om de erbjuder det.

Vilken dator får man på gymnasiet?

I allmänhet ska man satsa på en dator som är hållbar och har tillräckligt stor skärm. Jag skulle rekommendera kring 15 tum men inte större än 18, eftersom det är den övre gränsen i studentskrivningarna. Datorn behöver inte vara av vare sig den nyaste eller dyraste modellen, säger Häggström.

Vad kan man bli om man tar dator och kommunikation?

Du kommer också utveckla din förmåga att arbeta med system för presentation av data, bild, ljud och interaktiva tekniker. Efter din utbildning hos oss kan du jobba som till exempel nätverkstekniker, teknisk säljare, supporttekniker och servicetekniker.

När får man en dator i skolan?

Vem får en elevdator? Alla våra elever i årskurs 6–9 får låna en personlig dator. På varje skola finns också tillgång till andra digitala verktyg, till exempel Ipad. Dessa får eleverna använda på skolan när det behövs.

Hur är NTI Gymnasiet?

NTIgymnasiet är en liten skola, vilket är en fördel, menar Benjamin. Skolan erbjuder en öppen och trygg miljö med kompisar överallt och pedagogiska lärare. Eleverna i Benjamins klass har många olika intressen, vilket leder till spännande diskussioner och en bra sammanhållning.

Vad gör man som nätverkstekniker?

Arbetsuppgifterna innebär till exempel att installera, anpassa, designa och underhålla nätverket och dess kommunikationslänkar. Du kan arbeta med att ge support till de anställda i organisationen. Du kan även vara med och planerar och designa nätverk för IT-lösningar.

Vilka ämnen läser man på el och energiprogrammet?

Du lär dig om produktion, installation och distribution av system för el, energi och vatten. Du lär dig också om el– och energiteknik, automation, dator- och kommunikationsteknik och IT-infrastruktur. Du studerar säkerhetsfrågor som standarder och informationssäkerhet.

Vad krävs för att bli IT-tekniker?

Utbildning. ITtekniker kan ha olika utbildningsbakgrund. Det finns de som är självlärda, men idag är det vanligare att du behöver ha någon form av eftergymnasial utbildning för att få anställning. Bra grundutbildning finns på El- och energiprogrammet, inriktning Dator- och kommunikationsteknik.

Vad händer om Skoldatorn blir stulen?

Skadad eller stulen skoldator – så gäller din försäkring

När du lånar hem en dator från skolan omfattas datorn av din hemförsäkring. Om du får ett inbrott i ditt hem och lånedatorn stjäls får du normalt ersättning från din hemförsäkring för förlusten. Men en dator räknas som stöldbegärlig egendom.

Varför ska man använda datorer i skolan?

Datorer i skolan har många fördelar, bland annat: Lättare att hitta information. Elever och lärare kan ha kontakt via Google Classroom. Eleven slipper ha massor av olika böcker och anteckningsböcker utan har allt på samma plats, i datorn.

Varför dator i skolan?

– Studien visar att datorn ger många elever ett bättre självförtroende eftersom de kan klara av saker själva. När det på schemat står motorisk träning kan det innebära att spela spel och det gör eleverna gärna även om spelprogrammet endast finns på engelska.

Är NTI en bra skola?

Snittbetyg: 4

Fantastisk lärare och bra kursbok. Kursen är lättläst, kräver inga förkunskaper, och lärarna är hjälpsamma och svarar snabbt. Gör man uppgifterna och lägger den tid som krävs så har man goda chanser att bygga grundläggande kunskaper i att konversera på flytande spanska. Bra upplägg samt engagerad lärare!

Vad gör man på NTI Gymnasiet?

NTI Gymnasiet skapar miljöer, metoder, forum och samarbeten som utvecklar förståelsen för den föränderliga värld vi lever i. Vår skolmiljö är präglad av digitaliserad pedagogik utöver det vanliga, med modernt utrustade labbsalar såväl som Makerspaces, VR/AR-labb och andra innovativa miljöer.

Vad har NTI för linjer?

NTI Gymnasiet har utbildningar inom tech, science, business och design, som alla förbereder dig för en värld i ständig förändring, och gör dig redo för framtidens jobb.

Vilket Gymansieprogram som passar dig bäst!

OLIKA TYPER på GYMNASIET (Gymnasievalet 2020)

SAKER INGEN HAR BERÄTTAT FÖR DIG OM GYMNASIET!

Lämna en kommentar