Vad får man inte äta efter tandblekning?

Vad skall man tänka på efter blekningen? Det är en efterverkan på en timme efter behandlingen. Under denna period är det väldigt viktigt att du inte äter eller dricker (utöver vatten). Under 48 timmar efter behandlingen är tänderna extra känsliga för färgämnen och att måste undvika all typ av färgad mat och dryck.

Vad ska man tänka på efter man blekt tänderna?

Efter tandblekningen

Den närmaste tiden efter behandlingen är det viktigt att du undviker tobak, kaffe, te, vin och annat som kan missfärga tänderna. Tänk också på att blekning av tänder kan leda till att tänderna kan bli extra känsliga för värme och kyla. Det går normalt över efter en tid.

Kan man dricka kaffe efter tandblekning?

Undvik färgad mat och dryck i tre dygn då blekningsprocessen fortsätter, exempelvis kaffe, te, Coca Cola, soya, tomatsåser, rödbetor, curry, choklad, färgad tandkräm m.m. Undvik även tobak och rödvin. Drick mycket vatten för att snabbt återställa balansen i tänderna.

Kan man äta smör efter tandblekning?

Direkt efter en tandblekning är det vit mat som gäller. Det finns enstaka kliniker som utför en speciell sorts behandling som gör att man kan äta som vanligt men de flesta erbjuder behandlingar som kräver försiktighet med mat eller dryck som har färg dagarna efter en behandling.

Kan man dricka grönt te efter tandblekning?

För att vara på den säkra sidan ska du skippa allt som innehåller rött färgämne: Rött te, ketchup och marmelader. Men grönt te är okej.

Kan man borsta tänderna efter tandblekning?

Tänderna kan till en början bli mer känsliga för isningar och tandköttet kan bli lite irriterat men det är besvär som normalt går över inom 24 till 48 timmar. Om du får dessa besvär, borsta försiktigt med en extra mjuk tandborste och skölj med 0,2 % fluorlösning.

Vad ska man tänka på innan man bleker tänderna?

Orsakerna bakom att du har missfärgade tänder kan vara väldigt specifika och därför bör du alltid rådfråga tandläkaren eller tandhygienisten – läs göra en tandläkarundersökning – innan du sätter i gång med blekmedlet. Det är också viktigt att eventuella hål lagas liksom att eventuell tandsten tas bort först.

Hur länge ska man undvika kaffe efter tandblekning?

Vad skall man tänka på efter blekningen? Det är en efterverkan på en timme efter behandlingen. Under denna period är det väldigt viktigt att du inte äter eller dricker (utöver vatten). Under 48 timmar efter behandlingen är tänderna extra känsliga för färgämnen och att måste undvika all typ av färgad mat och dryck.

Var kan jag köpa opalescence?

Professionell tandblekning för professionella resultat

Opalescence är ett professionellt tandblekningsmedel som är så kraftfullt och effektivt att det bara finns hos tandvården. Ange ditt postnummer för att hitta en tandvårdsklinik för Opalescence nära dig!

Kan man sova med tandblekning?

Det går utmärkt att sova medan man utför behandlingen.

Vad är färgad mat?

Mat som missfärgar tänderna

Mat och dryck som missfärgar tänderna är till exempel kaffe, soja, tomatsåser, curry, choklad och rödbetor. Ett bra sätt att veta om maten räknas till färgad är att fundera över hur svåra fläckar de kan ge på vita kläder.

Vilken hemma tandblekning är bäst?

Damernas Värld (2021) Damernas Värld listar bästa tandblekningen för hemmabruk och har valt ut fem produkter. På första plats kommer Dentway Professional White Strips, på andra plats kommer Dentaworks Teeth Whitening System och på tredje plats kommer iWhite Instant Teeth Whitening.

Hur länge håller en tandblekning hos tandläkaren?

Genom att äta och dricka livsmedel som missfärgar tänderna kan resultatet av tandblekningen förkortas och tänderna kan åter bli missfärgade. Självklart spelar också din munhygien in. Vi brukar dock generellt prata om att en tandblekning håller i cirka två år.

Får man missfärgade tänder av te?

Både kaffe och te missfärgar våra tänder, om än på lite olika vis. Faktum är att svart te missfärgar tänderna i större utsträckning än vad kaffe gör eftersom tanninerna (garvsyran) i teet gör att de färgande egenskaperna blir förstärkta då de fastnar lättare på tänderna.

Varför är mina tänder gula?

Varför får man gula tänder? Tändernas färg och vithet bestäms av vårt DNA precis som hud- och hårfärg, det är bra att komma ihåg. I takt med att vi blir äldre tunnas vår tandemalj ut och dentinet, som finns under emaljen, blir mer synligt vilket i sin tur får tänderna att se gulare ut.

Hur många gånger kan man bleka tänderna?

Hur länge behöver jag bleka mina tänder? De flesta ser resultat redan efter den första behandlingen. Antalet behandlingar just du behöver beror på hur dina tänder ser ut innan påbörjad behandling. Mellan 1 till 10 behandlingar är ofta tillräckligt för att få vita tänder.

Tandläkaren svarar på tittarfrågor om tänder – Malou Efter tio (TV4)

Lisette Testar – BLEKA TÄNDERNA (nu jävlar)

Du kommer INTE att tro hur ENKELT det är att bleka tänderna (WOW)

Lämna en kommentar