Vad får man inte sälja på tradera?

Vill inte sälja Tradera?

Du har rätt att avsluta ditt användarkonto hos Tradera när du vill, genom att meddela det till oss via vår Kundservice.

Vad är lättast att sälja på Tradera?

Kläder, skor och leksaker säljer bra, men om det är en större kassa man är ute efter är det bra att sälja smycken, väskor, exklusiva klockor, kameror eller hemelektronik. Bärbara datorer, TV- och datorspel samt mobiltelefoner leder ofta till budkrig vilket ofta betyder att man får bra betalt.

Får inte betalt på Tradera?

Objektet ska betalas inom rimlig tid, så länge köpare och säljare inte kommit överens om annat. Medlemmar som upprepade gånger inte betalar för vunna auktioner eller fast pris-annonser kan komma att sitt konto avstängt på Tradera.

Kan Säljaren häva ett köp Tradera?

Du kan enkelt göra detta via Mitt Tradera eller Sello. Om du inte informerat köparen om ångerrätten både före och efter köpet förlängs ångerfristen och du som säljare ansvarar för fraktkostnaden vid en retur av varan.

Kan man avbryta en auktion på Tradera?

Nej, det går bara att avbryta en auktion på Tradera om du inte fått in några bud. Det enda man kan göra efteråt är att uppdatera beskrivningen, men det gör ju varken från eller till egentligen. Det hör ju till sakens natur att det inte ska gå att avbryta. Vill man ha möjlighet att avbryta får man sälja på Blocket.

Kan man bli lurad på Tradera?

Om du råkat ut för ett bedrägeri eller annat brott så rekommenderar vi alltid att du tar kontakt med oss. Du bör även göra en polisanmälan på Polisens hemsida. Vi har ett nära samarbete med polisen och bistår alltid Polisen med information för att hjälpa till. För att göra en polisanmälan, ring 114 14.

Hur mycket får man tjäna på Tradera utan att skatta?

Köper och säljer du varor med syftet att göra vinst så säger Skatteverket att du ska skatta på det, från första kronan. Om du däremot säljer saker du haft för personligt bruk är det skattefritt upp till en vinst på 50 000 kr.

Hur mycket tar Tradera betalt?

Vi tar en provisionsavgift som är 10% på sålda varor, för osålda annonser så betalar du endast för tillval och eventuell uppläggningsavgift om du publicerat mer än 100 varor på en månad.

Är det värt att sälja på Tradera?

Eftersom Tradera främst är en plattform där man säljer saker som man senare skickar med frakt så är det först och främst värt att fundera på om det som ska säljas lämpar sig för Tradera. Mer om det har jag skrivit i det här inlägget. Som synes så är det bra att sälja sådant som går relativt lätt att packa och frakta.

Vad händer om jag inte får min vara Tradera?

Om Köparen säger sig inte ha mottagit leveransen kommer Tradera be Säljaren om underlag som bevisar att Säljaren avlämnat varan eller varorna till speditören.

Har Tradera problem?

Starta om enheten: En enkel omstart av telefon/surfplatta kan lösa fler problem än man kan tro. Uppdatera till senaste versionen av appen: Detta gör du enklast genom att gå in på App Store eller Google Play beroende på telefonmodell.

Vad är Köparskydd?

Om ditt kvalificerade köp inte kommer fram eller inte motsvarar säljarens beskrivning kan vi ersätta dig.

Vad betyder avhämtning på Tradera?

Olika annonser kan ha olika fraktalternativ, ibland händer det att varor säljs med endast avhämtning som fraktalternativ. Bud är alltid bindande och att inte betala för en vunnen auktion kan leda till att det anmäls.

Hur går det till när man vunnit på Tradera?

Olika annonser kan ha olika fraktalternativ, ibland händer det att varor säljs med endast avhämtning som fraktalternativ. Bud är alltid bindande och att inte betala för en vunnen auktion kan leda till att det anmäls. Vid flera anmälningar kan ditt konto komma att spärras under en period.

Varför är mitt Tradera konto spärrat?

När texten anges på grå bakgrund kan kontot vara avaktiverat på grund av att medlemmen valt att avsluta kontot själv, att man har obetalda fakturor eller att kontot av andra orsaker bara är tillfälligt avaktiverat.

ALLT OM ATT SÄLJA PÅ TRADERA | 4 enkla steg!

Hur man säljer på Tradera som nybörjare

Tradera GUIDE-Vad ska jag sälja och hur vet jag vad det är värt?

Lämna en kommentar