Vad får man inte skicka med posten?

Vi kan hjälpa dig att skicka dyrbara föremål som t ex. guld, silver, ädelstenar, mynt, sedlar eller värdepapper. När du lämnar din försändelse får du ett inlämningskvitto. Värdeförsändelsen får bara lämnas ut mot kvittering och legitimation.

Kan värdesaker skickas med?

Vi kan hjälpa dig att skicka dyrbara föremål som t ex. guld, silver, ädelstenar, mynt, sedlar eller värdepapper. När du lämnar din försändelse får du ett inlämningskvitto. Värdeförsändelsen får bara lämnas ut mot kvittering och legitimation.

Är det olagligt att skicka pengar med posten?

Innehållet i värdeförsändelsen får ha ett marknadsvärde på max 50 000 kronor. Ska du skicka kontanter eller andra betalningsmedel får värdet vara max 10 000.

Hur skickar man ömtåliga paket?

Packa ömtåliga varor

Se till att varan inte ligger direkt mot ytteremballaget – det ska finnas plats för luftigt, stötdämpande material. Det är även viktigt att din vara ligger still i emballaget. Prova att skaka paketet och se om varan rör på sig. Gör den det behöver du fylla på med mer skyddande material.

Vad är Värdepost?

Ett skräppostfilter eller spamfilter är ett program som har till uppgift att automatiskt skilja skräppost (även kallat spam) från önskad e-post, så kallad värdepost.

Är Skicka lätt försäkrat?

De få gånger jag sålt och skickat med Skicka Lätt så har jag gjort det väldigt tydligt för köparen om denne bestämt vill spara en hundring på frakten så ansvarar jag inte för om paketet kommer bort i och med att det inte är försäkrat.

Hur Rekar man ett brev?

Ska du skicka viktiga dokument eller värdefulla varor inom Sverige? Då kan du skicka det rekommenderat – Rek inrikes. Försändelsen lämnas bara ut till mottagaren mot en kvittens och uppvisande av legitimation. På så vis vet du att försändelsen alltid når den du vill.

Får man skicka mat till Norge?

Tullregler till Norge och kostnader

Det finns restriktioner för vad du kan skicka – läkemedel och livsmedel är till exempel inte tillåtet – och du måste förtulla dina varor med rätt exportdokument. Norska tullen, Tolletaten, kan svara exakt på vad som får föras in över gränsen.

Har Posten rätt att öppna paket?

Personalen på Postnord får inte öppna paket och brev och inte heller tipsa polisen, även om de misstänker att det finns knark i breven. Det innebär i praktiken att Postnord agerar knarklangare. Och inte bara knark – även vapen, explosiva varor och dopningsmedel skickas per post.

Får man skicka alkohol med posten inom Sverige?

Tobak och alkohol får skickas i paket som gåva mellan två privatpersoner. Du som tar emot gåva med tobak måste ha fyllt 18 år och du som tar emot alkohol måste ha fyllt 20 år. Det får bara vara enstaka* paket för att räknas som gåva, och därmed vara avgiftsfria. Tobaken och alkoholen är för privat bruk.

Hur skicka ömtåligt gods?

Packa in föremålen i något mjukt som dämpar stötar. Lägg dem i en hård kartong som skyddar dem från att klämmas. Skydda utskickande detaljer och ta hänsyn till föremålets känslighet, vikt och form.

Hur skicka paket säkert?

Så här skickar du Postförskott
  1. Använd omslag eller paket som skyddar innehållet väl.
  2. Ange både mottagarens och avsändarens namn och postadress.
  3. Skriv ut frakthandlingen och ange alla postförskottsuppgifter. Det gör du enkelt via Skicka Direkt. …
  4. Lämna in på ditt närmaste serviceställe.
  5. Spara kvittot.

Har PostNord kartonger?

Välj bland kuvert, påsar och kartonger i olika storlekar. Inrikes porto upp till 2 kg ingår. Alla vadderade påsar, presentpåsar och boxar är pantbara med appen Bower.

Vad händer om jag inte hämtar ut ett rekommenderat brev?

Om adressaten inte hämtar försändelsen inom förvaringstiden eller vägrar att ta emot den returneras den till avsändaren via det Postis serviceställe som ligger närmast avsändarens hemadress.

Kan man skicka sitt pass med post?

Skicka dokument digitalt via formulär eller e-post. Du kan också skicka dem med vanlig post.

Hur länge ligger ett brev kvar på posten?

För MyPack Collect införs nu 7 dagars liggetid som standard i Danmark. I samband detta så kommer enbart elektronisk avisering via sms eller mejl att erbjudas och därför avvecklas även brevavisering. Detta då Danmark inte har daglig utdelning av brev.

Hur man skickar saker man säljer på nätet #1

Ska man skicka brev eller paket?

Adressera rätt

Lämna en kommentar