Vad får man köra med körkort klass b?

Motivering. För att köra en lätt motorcykel med en slagvolym av högst 125 kubikcentimeter krävs idag minst körkortsbehörigheten A1. Man får idag inte med körkortsbehörigheten B framföra lätt motorcykel. Dock får man framföra moped klass I.

Får man köra 125cc med B-körkort i Sverige?

Motivering. För att köra en lätt motorcykel med en slagvolym av högst 125 kubikcentimeter krävs idag minst körkortsbehörigheten A1. Man får idag inte med körkortsbehörigheten B framföra lätt motorcykel. Dock får man framföra moped klass I.

Får man köra 125cc med B-körkort i Spanien?

Svar: Om du har ett vanligt B-körkort som är minst tre år gammalt får du i Spanien köra mopeder upp till 125 cc, det vill säga lätt motorcykel. Om inte krävs ett särskilt förarbevis ”licencia de ciclomotor” som från 1 september i år byts ut mot ett AM-körkort.

Får man köra skåpbil med B-körkort?

Med körkortsbehörigheten B får du bland annat köra personbilar och lätta lastbilar med en totalvikt på högst 3 500 kg. släpets totalvikt inte är mer än 750 kg.

Får du köra en husbil med B-körkort?

Den som har en utökad B-behörighet (kod 96) får köra en fordonskombination som väger 4 250 kg. Personbilens vikt dock inte överstiga 3,5 ton. En personbil klass II som är tyngre än 3,5 ton kräver behörighet C1 eller C. Vill man dra ett släp med sin tunga husbil krävs behörighet C1E eller CE.

Vilken motorcykel kan man köra med B körkort?

1. Tvåhjulig tung motorcykel (oavsett slagvolym och effekt). 2. Trehjulig tung motorcykel (över 15 kW).

Behörighet B ger även rätt att köra:
  • Moped klass I och klass II.
  • Traktor a och b.
  • Motorredskap klass II.

Får man köra 125cc?

Med ett körkort med behörigheten A1 får du köra tvåhjuliga motorcyklar där motorn har en slagvolym på högst 125 kubikcentimeter och en effekt på högst 11 kilowatt. För att ett A1-körkort krävs det att: Du har ett körkortstillstånd. Du är permanent bosatt i Sverige eller sedan minst sex månader studerar här.

Vad får man köra med B körkort i Spanien?

B ger behörighet att framföra fordon i kategori AM. A2 Motorcykel med en effekt av max 35 kW och ett viktförhållande som inte överstiger 0,2 kW/kg och som inte hänför sig till ett fordon med mer än dubbla effekten (detta gäller att om ett fordon innan strypning har större effekt än 70 kW).

Måste man ha B körkort för att ta mc-kort?

Du som har ett körkort för lätt motorcykel (A1) eller mellanstor (A2) får köra trehjuliga motorcyklar med en nettoeffekt på högst 15 kW. Om motorcykeln har en högre nettoeffekt krävs det ett körkort för tung motorcykel (A) eller personbil (B). Du måste också ha fyllt 21 år för att köra tung trehjulig motorcykel.

Hur snabbt går en 125?

DTR 125 från ’90 – 125km/h, neddrevad ett kugg fram.

Får du köra en lätt lastbil om du har körkort med behörighet B?

Med ett körkort med behörigheten B får du köra personbilar och lätta lastbilar med en totalvikt på högst 3 500 kg.

Kan man köra EU moped på B-körkort?

Med ett traktorkort eller ett körkort får du köra moped klass I (EUmoped). Svaret på din fråga är alltså ja, med Bkörkort får man också framföra EUmoped. Tack för svaret, mycket bra att veta. Med ett traktorkort eller ett körkort får du köra moped klass I (EUmoped).

Vad ingår IB körkort?

Fordon du får köra med B-körkort
  • Personbil eller lätt lastbil med en totalvikt av högst 3,5 ton.
  • Terrängvagn.
  • Moped klass I och II.
  • Tre- och fyrhjulig motorcykel.
  • Traktor.
  • Motorredskap klass I och II.
13 juni 2019

Hur lång husbil får man köra med B-körkort?

Husvagnen får väga max 750 kg, alternativt får ekipaget max väga 3,5 ton. Transportstyrelsen har en användbar släpvagnskalkylator om du vet registreringsnummer på bil och husvagn. Med utökat Bkörkort, B96, får du dra släp som väger över 750 kg, så länge ekipaget väger max 4250 kg.

Får man köra husbil med vanligt körkort?

Med B-behörighet får du lov att köra personbil (PB1 och PB2) och lätt lastbil med en totalvikt på max 3 500 kg. Alla husbilar registreras idag som Personbilklass 2 (PB2) vilket innebär att du får lov att köra köra fordon trots att de har en totalvikt över 3 500 kg.

Hur vet jag om jag får köra husbil?

Om husbilens totalvikt är högre än 3500 kg krävs det att man har körkort med högre behörighet än B-behörighet. Har man behörighet C1 får man köra personbilar och lastbilar med totalvikt upp till 7500 kg. Har man behörighet C får man köra personbilar och lastbilar utan övre viktbegränsning.

Ta Körkort – Vikter (Totalvikt, Tjänstevikt, Bruttovikt)

Hur man tar körkort på fyra månader + tips och trix!

Bilens vikter och vilket körkort du behöver när du ska dra släp, B Utökat B och BE

Lämna en kommentar