Vad får man skämta om tal?

På 2010-talet kom Lilla Lovis in på scenen som en av kvinnor i gebitet. Artisterna skämtar om allt det man inte får skämta om; våld, nazism, pedofili, handikappade. Det är humor, men om det alls är roligt är upp till betraktaren. Och den som blir upprörd har all rätt att säga ifrån.

Får man skämta om allt i Sverige?

Det blev knäpptyst i lokalen när skämt om förintelsen varvades med grova våldtäktsskämt. Frågan var väckt; får man verkligen skoja om allt? – Att ett kränkande skämt håller hög kvalitét kan möjligtvis motivera skämtet, men aldrig ursäkta det, sa Ragnvi Melin.

Vad mer får man inte skämta om?

Väldigt många tycks inte ha gjort det. På sociala medier postades en uppsjö av kränkta kommentarer med smetig sentimental underton. Man får nämligen inte SKOJA om så ALLVARLIGA saker som SEXUELLT VÅLD. Och här vill man ju ställa följdfrågan till den goda smakpolisen: Vad mer får man inte skämta om?

Vad är okej att skämta om?

Utgå alltid från att den du pratar om finns närvarande i rummet. Då är det lättare att inte slänga ut sig hånfulla kommentarer. Det är ofta lättare att skämta grovt om sig själv än om andra, då finns inte risken att någon tar illa upp. Dessutom tycker vi ofta om när personer bjuder på sig själva.

Varför skrattar vi åt hemska saker?

Folk inom de grupperna använder sig av humor för att bearbeta sin utsatthet på ett bejakande sätt. Varför temat ”varför vi skrattar åt det hemska”? – Utsatta grupper har länge använt humorn för att gotta sig åt de stereotyper som är förtryckande och vi vill försöka förstå dynamiken bakom det.

Varför skrattar man hela tiden?

Typiskt för syndromet är ett beteende med plötsliga skratt som inte behöver vara uttryck för glädje. Skratten kan komma när som helst, även under natten. Behandling med läkemedel kan lindra en del av symtomen. Personer med Angelmans syndrom behöver habiliteringsinsatser, både som barn och i vuxen ålder.

Vad skrattar vi åt?

Josefin Johansson menar att barns och vuxnas humor egentligen inte skiljer sig så mycket åt. – Oavsett ålder skrattar du åt någon som är utklädd till banan. Vår inställning var hela tiden att vi bara skulle göra sådant som vi själva tyckte var roligt. Det var egentligen bara att ta bort alla sexskämt och svordomar.

Vad får man skämta om? (Magnus Betnér)

VAD MAN KAN SKÄMTA OM

Får man skämta om allt?

Lämna en kommentar