Vad får man slänga i tidningsinsamlingen?

I återvinningsbehållare för tidningar och returpapper lägger du dags- och veckotidningar, tidskrifter, kataloger (postorder-, telefon- och resekataloger), reklamblad, broschyrer, kontorspapper, skriv- och ritpapper och pocketböcker. Allt kan återvinnas.

Vad ska slängas i pappersåtervinning?

I återvinningsbehållare för tidningar och returpapper lägger du dags- och veckotidningar, tidskrifter, kataloger (postorder-, telefon- och resekataloger), reklamblad, broschyrer, kontorspapper, skriv- och ritpapper och pocketböcker. Allt kan återvinnas.

Vad får man lägga i pappersinsamlingen?

Vad kan jag sätta i pappersinsamlingen?
 • tidningar och tidskrifter.
 • reklam, broschyrer och andra liknande trycksaker.
 • kuvert (också med fönster)
 • telefon- och produktkataloger.
 • vykort.
 • kopieringspapper och utskrifter.
 • vitt tecknings- och blockpapper.
 • papperskassar av vitt papper.

Kan man slänga böcker i tidningsinsamlingen?

Böcker med mjuka pärmar kan du lämna till pappersåtervinning tillsammans med gamla tidningar och returpapper. Enstaka böcker med hårda pärmar räknas som restavfall. Har du många böcker med hårda pärmar lämnar du dem på återvinningscentralen, som brännbart grovavfall.

Hur ska papperspåsar sorteras?

Papperspåse / Papperspåsar sorteras som Pappersförpackning

Du behöver inte diska ur förpackningarna. Det räcker att du tömmer dem. Pappersförpackning är till exempel mjölk- och juicetetra, äggkartong och mjölpåsar.

Vad klassas som returpapper?

Returpapper definieras som kommunalt avfall som utgörs av tidningar eller tidningspapper. Tidningar definieras som tidningar, tidskrifter, direktreklam, kataloger och liknande produkter av avfall.

Var slänger man kulspetspennor?

Lämnas till:

Kärl eller fack för restavfall/soppåsen.

Hur sortera Bullpapper?

Platta pappersförpackningar tar mindre plats

Med pappersförpackningar avser vi förpackningar av papper, kartong och wellpapp. Vid källsortering samlas alla dessa förpackningar i samma behållare på din miljöstation. Papperskassen som du burit pappersförpackningar i kan du också återvinna i denna behållare.

Hur sorteras brevpapper?

 1. Anteckningsblock. Sorteras som: Tidningar och returpapper. …
 2. Brevpapper. Sorteras som: Tidningar och returpapper. …
 3. Broschyr. Sorteras som: Tidningar och returpapper. …
 4. Böcker med mjuk pärm (pocket) Sorteras som: Tidningar och returpapper. …
 5. Dagstidningar. …
 6. Kalender, papper. …
 7. Karta. …
 8. Katalog, kataloger.

Kan man återvinna presentpapper?

Presentpapper och wellpapp sorteras som pappersförpackningar. Presentsnören, tejp och etiketter lägger du i vanliga soppåsen. Trasig lampor till julbelysningen, adventsljusstaken eller luciakronan lämnas till kommunens återvinningscentral eller till butiker som har insamling.

Var Sopsorteras böcker?

På de flesta av Sysavs återvinningscentraler kan du lämna dina produkter till återbruk. Sysav har samarbete med Myrorna, Emmaus Björkå, Emmaus Fredriksdal, Human Brigde och Lions.

Vilka tar emot böcker?

Second hand-butiken nära dig tar emot möbler, husgeråd, kläder, böcker och elektronik, leksaker, sportutrustning, hemtextil, skor och mycket annat som är i gott skick. Du kan skänka varor till din butik på följande sätt: Lämna själv i vår gåvomottagning.

Hur ska man sortera pärmar?

Gaffelpärmar / Ringpärmar sorteras som Restavfall >50 cm

Restavfall >50 cm är exempelvis stora mattor, presenningar, täcken, långa föremål som slangar, skidor och plastmöbler. Töm säcken! På vissa återvinningscentraler sorteras saker av hårdplast separat. På vissa återvinningscentraler läggs stoppade möbler separat.

Var slänger man papperskassar?

Lämnas till:
 • Återvinningsstation.
 • Återvinningscentral.
 • Kärl eller fack för pappersförpackningar.

Var kastar man papperspåsar?

Lämnas till:

Återvinningsstation. Återvinningscentral. Kärl eller fack för pappersförpackningar.

Vad ska man göra med alla papperskassar?

Vad gör ni med papperskassarna som kommer i retur? Alla pappkassar körs tillbaka till butik där vi återvinner dem på ett ansvarsfullt sätt. Hur gör jag om jag vill returnera papperskassar? Då tar du papperskassen du vill returerna, viker ihop den, och placerar den i en andra utfälld papperskasse.

Räkna med tid i Excel: Grunderna

Tidvatten, Så funkar det!

Attestera tidsregistreringar i Visma Lön Anställd

Lämna en kommentar