Vad får marsvin äta?

Avokado, lök, potatisblast, potatisgroddar, smörblomma, rabarber och överdosering av spenat samt råa bönor är giftig för marsvin. Ge inte heller marsvin mineral- och saltstenar då det ökar risken för problem med njurar och urinvägar.

Vad kan marsvin äta och inte äta?

Avokado, lök, potatisblast, potatisgroddar, smörblomma, rabarber och överdosering av spenat samt råa bönor är giftig för marsvin. Ge inte heller marsvin mineral- och saltstenar då det ökar risken för problem med njurar och urinvägar.

Vad för grönsaker kan marsvin äta?

Morot är billigt, omtyckt och proppat med A-vitamin som är viktigt för ögon och slemhinnor. Men ett marsvin måste äta två stora morötter för att få i sig dagsbehovet av C-vitamin, vilket förstås hade varit alldeles för mättande. Ge bara en gång om dagen och se till att den andra givan då har högre innehåll.

Vad är Marsvins favoritmat?

Alla marsvin är olika, och de flesta har egna saker som de älskar. Det är troligt att de kommer tycka om morötter (även blasten), gurka och maskrosblad. Om dina marsvin inte har regelbunden tillgång till gräs kommer de också älska en handfull i buren då och då!

Kan marsvin äta gröna äpplen?

Annat frukt och grönt som är bra att ge som extra godis eller efterrätt efter att marsvinen har ätit upp sina C-vitaminrika grönsaker är morot, äpple, sallad och melon.

Kan man ge havregryn till marsvin?

Vuxna marsvin kan i många fall bli tjocka av kraftfoder och i de fallen bör man minska på eller ta bort kraftfodret helt. Kligröt brukar också vara mycket uppskattat av marsvinen och är enkelt att göra, blanda kli (vete-, havre– eller kruskakli exempelvis) med vatten, havredryck eller osötad nypon- eller blåbärssoppa.

Hur länge klarar sig ett marsvin utan mat?

De klarar inte att vara utan foder särskilt länge och det kan bli kritiskt inom så snart som 4-6 timmar utan mat. Det bästa sättet att veta om marsvinet äter och dricker tillräckligt är att kontrollera att mängden avföring och urin är normal. Är detta inte fallet, kan marsvinet behöva tvångsmatas.

Kan marsvin äta Äppelgrenar?

hö och gräs. Marsvin gillar också grenar och pinnar att gnaga på, fruktträd och olika sälg och videarter är bra. Men höet är allra viktigast! Marsvin måste ha tillskott av C-vitamin eftersom de inte själva kan bilda detta i kroppen.

Hur mycket morot kan ett marsvin äta?

Ett marsvin behöver äta 167 gram morötter per dag (ca 2 hela morötter) , eller 111 gram gurka (en hel liten gurka).

Kan man ge knäckebröd till marsvin?

Knäckebröd, skorpor, mysli, flingor, kakor och andra sötsaker bör inte ges alls. Frukt kan ges i små mängder då och då som godis. Salt- eller mineralsten behövs inte till marsvin. Det kan snarare finnas risker att ge dessa stenar.

Kan marsvin äta tusensköna?

Det är viktigt att vara försiktig när du ger dina marsvin gräs, eftersom många vanliga växter är giftiga för dem. Smörblommor och tusenskönor är speciellt allvarliga, så se till att du inte får med några sådana när du plockar gräs till dina husdjur eller letar efter en plats att ställa din gård.

Hur mycket kostar det att ha ett marsvin?

Marsvinen själva är vanligtvis billiga att inhandla, vare sig du köper dem från en uppfödare eller en djuraffär. Vad du än väljer kostar de ungefär lika mycket (ungefär 250kr), men kom ihåg att det finns massvis med övergivna marsvin som letar efter hem.

Hur smakar marsvin?

Marsvin smakar precis som nästan allt annat vitt kött, d.v.s. ungefär som kyckling. Det var fetare och saftigare dock, om än mycket svårare att äta.

Vilka frukter kan man ge marsvin?

Frukt är till exempel ganska sockerrikt och surt, och kan resultera i smärtsamma små sår runt marsvinens munnar om de äter dem för ofta.
  • Apelsin.
  • Banan.
  • Hallon.
  • Jordgubbar.
  • Kiwi.
  • Melon.
  • Päron.
  • Salladsblad.

Vad blir marsvin tjocka av?

Vuxna marsvin kan i många fall bli tjocka av kraftfoder och i de fallen bör man minska på eller ta bort kraftfodret helt. Marsvinspellets och frukt är för det vuxna, friska marsvinet endast att betrakta som lite extra ”godis” att ge någon gång ibland om man vill.

Vilka frön kan marsvin äta?

Vilka fröer kan man egentligen ge till marsvin? Det finns ju så många; lopp/psylliumfrön, hampafrön, sesamfrön, vallmofrön, linfrön, solrosfrön, pumpafrön…

Marsvin som äter sallad

Marsvin som badar

KÖPER 2 MARSVIN (utan att berätta för mina föräldrar..)

Lämna en kommentar