Vad får marsvin inte äta?

Avokado, lök, potatisblast, potatisgroddar, smörblomma, rabarber och överdosering av spenat samt råa bönor är giftig för marsvin. Ge inte heller marsvin mineral- och saltstenar då det ökar risken för problem med njurar och urinvägar. Pellets kan man ge sina marsvin, men det är absolut inte ett måste.

Vad är Marsvins favoritmat?

Alla marsvin är olika, och de flesta har egna saker som de älskar. Det är troligt att de kommer tycka om morötter (även blasten), gurka och maskrosblad. Om dina marsvin inte har regelbunden tillgång till gräs kommer de också älska en handfull i buren då och då!

Kan marsvin äta Äppelgrenar?

hö och gräs. Marsvin gillar också grenar och pinnar att gnaga på, fruktträd och olika sälg och videarter är bra. Men höet är allra viktigast! Marsvin måste ha tillskott av C-vitamin eftersom de inte själva kan bilda detta i kroppen.

Kan man ge banan till marsvin?

Morot, röd och grön paprika, äpple, aprikos, banan, blåbär, honungsmelon, druvor, apelsin, jordgubbar och tomat kan även ges.

Vad blir marsvin tjocka av?

Vuxna marsvin kan i många fall bli tjocka av kraftfoder och i de fallen bör man minska på eller ta bort kraftfodret helt. Marsvinspellets och frukt är för det vuxna, friska marsvinet endast att betrakta som lite extra ”godis” att ge någon gång ibland om man vill.

Kan marsvin äta majs?

Gnagarblandningar med frön, majs, flingor, torkat frukt och annat onyttigt, bör undvikas helt! Tänk på att det finns marsvin som hellre äter grönsaker och pellets än hö, så man måste vara mycket restriktiv med hur mycket man lägger in av den godare maten.

Kan marsvin äta tusensköna?

Det är viktigt att vara försiktig när du ger dina marsvin gräs, eftersom många vanliga växter är giftiga för dem. Smörblommor och tusenskönor är speciellt allvarliga, så se till att du inte får med några sådana när du plockar gräs till dina husdjur eller letar efter en plats att ställa din gård.

Kan marsvin äta Plommongrenar?

vissa skriver att det går jättebra medans andra skriver att det inte alls är bra att ge. vi har ett lite vildvuxet plommonträd som måste friseras och det vore ju toppen att ge grenarna till djuren istället för att slänga! det är nya fräscha grenar, med blad på..

Hur ser man om ett marsvin är sjukt?

Lunginflammation är en av de vanligaste bakteriella sjukdomarna hos marsvin. Symptomen på lunginflammation omfattar svårighet att andas eller stötig andning, flöde från näsa och ögon, slöhet och bristande aptit.

Kan marsvin äta solrosfrön?

Vilka fröer kan man egentligen ge till marsvin? Det finns ju så många; lopp/psylliumfrön, hampafrön, sesamfrön, vallmofrön, linfrön, solrosfrön, pumpafrön…

Kan man ge havregryn till marsvin?

Vuxna marsvin kan i många fall bli tjocka av kraftfoder och i de fallen bör man minska på eller ta bort kraftfodret helt. Kligröt brukar också vara mycket uppskattat av marsvinen och är enkelt att göra, blanda kli (vete-, havre– eller kruskakli exempelvis) med vatten, havredryck eller osötad nypon- eller blåbärssoppa.

Måste marsvin ha hö?

Under vinterhalvåret när det inte finns gräs att plocka måste marsvinen ha hö för att må bra. När det finns gräs ute är det inga problem för marsvinen att enbart leva på det, inget alltså, men det är svårt att tillgodose marsvinens behov med gräs eftersom det behövs såpass stora mängder.

Hur länge kan man vara borta från ett marsvin?

Hur länge kan jag låta marsvinet vara ensamt utan att den tar skada av det? Om det inte går på annat sätt, kan du låta ett marsvin vara ensamt i två dagar om du sätter fram tillräckligt med foder och vatten.

Hur vet man att marsvin mår bra?

En bra aptit är ett tecken på att ditt marsvin är lyckligt.

Marsvin är som svarta hål, det äts och äts och äts. De älskar att äta och tycker det är spännande till och med. Om dina marsvin tycker det är kul att äta vet du att de är glada. För att ett marsvin ska må bra behöver de ha mat tillgängligt hela tiden.

Hur många gånger per dag ska marsvin grönsaker?

Marsvin bör ha ca 1 dl grönsaker varje dag. Det är viktigt att variera grönsakerna så kosten inte blir innehållsmässigt ensidig. Det finns massor av frukt med ett högt innehåll av C-vitamin, men de innehåller även mycket socker och bör därför begränsas.

Hur mycket ska ett marsvin dricka?

Hur mycket dina marsvin dricker beror också på hur mycket de rör sig, deras storlek, och huruvida de är gravida eller inte. Det låter ganska komplicerat, men du behöver inte oroa dig, för så länge du håller vattenflaskan full och ren kommer dina marsvin alltid ha tillräckligt att dricka.

KÖPER 2 MARSVIN (utan att berätta för mina föräldrar..)

Kostråd till kaniner och marsvin – Nyhetsmorgon (TV4)

Tänk på detta innan du släpper ut marsvinen – ”Värme farligare än kyla” – Nyhetsmorgon (TV4)

Lämna en kommentar