Vad får väskan väga på flyget?

Varje väska får inte väga mer än 32 kg eller mindre än 2 kg. Den totala vikten för ditt incheckade bagage får inte överstiga 74 kg. Måtten för varje väska får inte överstiga 250 x 79 x 112 cm (L x H x B), och omkretsen får vara max 300 cm.

Vad får en resväska väga?

Enligt internationella regler får en väska aldrig väga mer än 32 kg.

Hur mycket får väskan väga på flyget SAS?

Maxvikten för varje incheckad väska är 32 kg. Kollin som väger mer kan skickas som flygfrakt. Den maximala storleken på ett incheckat kolli är 158 cm (längd + bredd + höjd). En barnvagn som incheckat bagage får väga högst 23 kg.

Vad händer om väskan väger för mycket?

Vi tar inte ut avgifter för extra bagage per kilo. Maxvikten för en standardresväska är 23 kg. Om resväskan väger 23-32 kg tas en avgift för tunga väskor ut på flygplatsen.

Hur mycket kostar övervikt på flyget?

Överskrider du viktgränsen för ditt bagage tillkommer kostnad för övervikt. Ett extra incheckat bagage på max 23 kg kostar 200 kr för inrikes, 300 kr för Europa & Skandinavien och 400 kr för övriga världen.

Hur tung får en resväska vara?

Maxvikten är 32 kg och maxmåtten är 190 cm x 75 cm x 65 cm. För en kostnadsindikation, se avgifter för tunga väskor. Vissa specialföremål, som rullstolar, vissa typer av sportutrustning samt stora musikinstrument, kan godkännas i förväg av flygbolaget.

Hur stor resväska för 23 kg?

98 l är definitivt stort med tanke på att man bara får ta med 23 kilo på de flesta flyg. Jag har en resväska som är 65 l och den går lätt att komma upp i den vikten.

Hur många väskor får man ha på flyget SAS?

Du kan ta med en kabinväska (högst 8 kg och 55 x 40 x 23 cm (H x B x D)) och en handväska eller datorväska (40 x 30 x 15 cm (H x B x D)) ombord. Observera: Reser du på en SAS Go Light biljett inkluderar det endast en väska som ska får plats under sätet framför dig.

Hur många väskor kan man checka in?

Vid bokningstillfället kan du välja att betala en avgift för att checka in bagage (högst två väskor per passagerare á 20 kg). Tillåtet handbagage: vikt = max 10 kg; mått =55 x 40 x 23 cm; per passagerare.

Vad får man ha med i handbagaget SAS?

Detta är tillåtet att ta med i ditt handbagage
  • Cigaretter, pipor och elektroniska cigaretter får tas med i handbagaget så länge de ligger kvar där under hela flygturen.
  • Vinglas eller andra glasföremål.
  • Synålar, stickor och virknålar.
  • Rakhyvel.
  • Pincett, nagelsax.
  • Skiftnyckel.
  • Paraply.
  • Kryckor/Käpp.
25 nov. 2020

Hur mycket får bagaget väga TUI?

Vikten begränsas ofta till max 5 kg och inräknas då i din totala bagagevikt. Vilket betyder att om flygbolaget till exempel tillåter 20 kg bagage utan extra kostnad, och ditt handbagage väger 4 kg, så får din incheckade väska högst väga 16 kg. Tänk också på att endast ett handbagage per passagerare är tillåtet.

Hur mycket får man betala för övervikt?

Avgifter för överdimensionerade och överviktiga kollin
Övervikt Överdimensionerat
Flyg till/från Nord‑ och Sydamerika och flyg till/från Afrika Övervikt75 USD Överdimensionerat75 USD
Flyg till/från Kanada Övervikt95 CAD Överdimensionerat95 CAD

Vad kostar övervikt på flyget Lufthansa?

Vill du checka in en resväska (max 23 kg) så kan det läggas till för cirka 200-300kronor enkel resa. Priset gäller vid bokning online. Värt att notera är att dessa kostnader ibland ändras och ibland är beroende av slutdestination så kontrollera alltid med flygbolaget för att vara på den säkra sidan.

Vad kostar extra bagage på flygplatsen?

Om du har packat lite mer än förväntat och det visar sig att ditt bagage är tyngre eller större än tillåtet, kommer vi att behöva debitera en avgift för övervikt: mellan 70 EUR och 200 EUR på flygningar inom Europa; mellan 75 EUR och 300 EUR på interkontinentala flygningar.

Vad händer med väskan på flygplatsen?

De 12 bästa tipsen inför flygresan

Kjell-TV – Ingen risk för övervikt på flygresan

Lämna en kommentar