Vad gör en aktiemäklare?

Löneskillnader mellan män och kvinnor
År Medellön kvinnor Medellön män
2015 49 400 kronor 0 kronor
2016 53 200 kronor 106 300 kronor
2017 0 kronor 93 000 kronor
2018 74 600 kronor 115 900 kronor

3 rader till

Hur mycket tjänar man som aktiemäklare?

För en Aktiemäklare är den genomsnittliga månadslönen 91 100 kr per månad. För närvarande är det 2020 års lönestatistik som visas. Genomsnittslönen minskade med −11 500 kr (−11,21%) från 2019 till 2020. Löneskillnader mellan könen är 22 300 kr (30,89%) till favör för män över kvinnor.

Hur mycket jobbar en aktiemäklare?

Löneskillnader mellan män och kvinnor
År Medellön kvinnor Medellön män
2015 49 400 kronor 0 kronor
2016 53 200 kronor 106 300 kronor
2017 0 kronor 93 000 kronor
2018 74 600 kronor 115 900 kronor

3 rader till

Hur länge behöver man plugga för att bli aktiemäklare?

Vad gäller eftergymnasial utbildning, så gäller följande: Mäklare inom finans har i Sverige traditionellt en examen som civilekonom eller en examen som civilingenjör med inriktning industriell ekonomi. Civilekonomprogrammet är 4 år lång högskoleutbildning (på heltid).

Hur är det att vara aktiemäklare?

Att arbeta som mäklare kan vara stressigt och det gäller att kunna ha många bollar i luften samtidigt. Du måste nämligen behärska att hålla koll på olika aktiers utveckling, hur aktiekurser och olika börser förändras, samt om det finns några politiska eller ekonomiska händelser som kan påverka marknaden.

Hur får man jobb som aktiemäklare?

Utbildning. Mäklare inom finans har traditionellt en examen som civilekonom eller civilingenjör med inriktning industriell ekonomi. För att arbeta som aktiemäklare krävs även en specialistlicens genom SwedSec-utbildning.

Vad tjänar en mäklare inom finans?

Som finansmäklare tjänar du en medellön på 91 300 kronor i månaden. Det är lika mycket som 2 282,5 stycken latte á 40 kronor stycke.

Vad behöver man för att bli aktiemäklare?

Vilken utbildning krävs för att bli aktiemäklare

I Sverige har aktiemäklare traditionellt en civilekonomexamen eller civilingenjörsexamen – i sistnämnda fall ofta i industriell ekonomi (det kan dock vara andra ingenjörsexamina med exempelvis fokus på matematik eller fysik).

Är det lätt att bli aktiemäklare?

Det finns inte bara en väg att gå för att bli aktiemäklare men det är vanligt att man som aktiemäklare har en examen antingen som civilekonom eller civilingenjör med inriktning industriell ekonomi. Om du vill plugga till civilekonom eller civilingenjör efter gymnasiet är det viktiga att du får behörigheten dit.

Kan man bli aktiemäklare utan utbildning?

För att kunna påvisa att man är duktig som aktiemäklare, måste man ju få en chans att börja någonstans, men frågan är då om man med ”fel” utbildning kan få den chansen? OBS! Som reglerna är idag (april 2020) krävs även (för att arbeta som aktiemäklare) en specialistlicens genom SwedSec-utbildning.

Är det svårt att få jobb som aktiemäklare?

Ang. hur lätt/svårt det blir att få jobb om ca 10 år – oavsett yrket – är extremt svårt att sia om; man kan bara gissa för att på så lång tid kan väldigt mycket hända… Gör ditt bästa i alla kurser du läser.

Hur svårt är det att bli börsmäklare?

Det är till exempel vanligt att aktiemäklare har en examen som civilekonom eller civilingenjör, med inriktning industriell ekonomi. Det räcker dock inte med en universitetsexamen för att få jobba som aktiemäklare; man måste också licensieras av SwedSec, som ägs av Svenska Fondhandlareföreningen.

Vad gör en finansmäklare?

Man arbetar med att köpa och sälja valuta, aktier, optioner och andra värdepapper. Man ger också ofta råd om finasmarknaden till kunder. Mäklare inom finans arbetar på banker, försäkringsbolag eller värdepappersbolag.

Hur mycket tjänar en börsmäklare?

91 100 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur tjänar börsmäklare pengar?

En aktiemäklare tjänar exempelvis i snitt 2,8 gånger så mycket som banktjänstemän! Som högst är lönen för aktiemäklare i åldrarna 35 till 44 år. Här ligger snittlönen på 129 400 kronor. Den som precis börjat jobba som börsmäklare får nöja sig med en betydligt lägre lön.

Finns det mycket jobb som mäklare?

För rätt personer finns det alltid jobb som mäklare. Men det är hård konkurrens om förmedlingsuppdragen och du får förbereda dig på att arbeta hårt i början av din karriär. Därför kan det vara bra att tänka igenom ditt val av arbetsgivare.

Jobbet som aktiemäklare – Oskar Ekman – Sparpodden 432

Livet som Daytrader – Att Leva på Trading och Livsvanor – Ekka Lundin Berättar

Toppmäklaren visar upp förorten han kommer ifrån

Lämna en kommentar