Vad gör en apotekstekniker?

Apotekstekniker är ett yrke för dig som är utåtriktad och har ett stort intresse för hälsa och egenvård. Som apotekstekniker hjälper du till med allt från rådgivning om receptfria läkemedel till vägledning om hygien och tandvård. Utbildningen är endast 1,5 år och de flesta går direkt ut i jobb!

Hur mycket lön får en apotekstekniker?

Marknadslön för Apotekstekniker

Marknadslönen 2022 för apotekstekniker ligger mellan 28 000 och 34 000 kronor per månad. Ger råd om och säljer egenvårdsprodukter och receptfria läkemedel. Packar upp, prismärker samt fyller på varor i apotek.

Vad krävs för att bli apotekstekniker?

Apotekstekniker utbildas inom Yrkeshögskolan och utbildningen är 1,5 år lång, vanligtvis 3 terminer på heltid. Bra förberedande grundutbildning finns på flera av gymnasieskolans program, bland annat på Vård- och omsorgsprogrammet. För att arbeta som apotekstekniker krävs det inte någon legitimation.

Hur jobbar en apotekstekniker?

Som apotekstekniker ger du råd och service till apotekskunder. Du vägleder kunderna vid val av allt från receptfria läkemedel till hygien- och hudvårdsprodukter. Du arbetar mycket med försäljning och genom att ha koll på prissättning och köpbeteenden bidrar du till apotekets lönsamhet.

Är apotekstekniker bra?

Apotekstekniker arbetar oftast på apotek, men de kan även arbeta på dosapotek eller inom läkemedelsindustrin. Apoteksteknikerns uppgift är att hjälpa kunderna vid inköp av receptfria läkemedel och ge råd om exempelvis hygien, tandvård och solskydd. I yrket har man kunskap om ett brett sortiment av produkter.

Vad gör en Läkemedelstekniker?

Läkemedelstekniker har teoretiska och praktiska kunskaper inom läkemedelsproduktion vad det gäller materian som används i produktionen samt produktionsprocesserna, närmare bestämt inom cellodling och bioteknik, processteknik samt separationsteknik.

Är det svårt att komma in på apotekstekniker?

Hej, eftersom apotekstekniker är en Yh-utbildning så sker intag inte på vad man har för betygssnitt. Istället brukar man få kunna göra olika tester samt komma till skolan på en intervju. Det skiljer sig med andra ord från hur intagen brukar se ut på högskolor och universitet.

Hur länge studerar man till apotekstekniker?

Yrkeshögskoleutbildning. Apotekstekniker är ett yrke för dig som är utåtriktad och har ett stort intresse för hälsa och egenvård. Som apotekstekniker hjälper du till med allt från rådgivning om receptfria läkemedel till vägledning om hygien och tandvård. Utbildningen är endast 1,5 år och de flesta går direkt ut i jobb!

Är det svårt att få jobb som apotekstekniker?

Framför allt är det efterfrågan på apotekstekniker och receptarier som har ökat. – Det finns många fler receptarier och apotekstekniker i apoteksvärlden, därför är chanserna större för de yrkeskategorierna att få jobb, säger Johan.

Hur söker man till apotekstekniker?

För att bli apotekstekniker behöver du gå en YH-utbildning som är 1,5 år lång. Under utbildningens gång får du bland annat lära dig om butiksekonomi, försäljning, egenvård, medicin, varuhantering, logistik och recepthantering.

Finns det jobb för apotekstekniker?

Apotekstekniker/egenvårdsrådgivare till Åhléns City

Tjänsten är på heltid eller enligt överenskommelse. Tillträde till tjänsten sker enligt överenskommelse. Såhär jobbar en. Som apotekstekniker på Hjärtat arbetar du omväxlande med försäljning, professionell rådgivning, varuplock och…

Vilken apotekskedja är bäst att jobba på?

Mest tjänade den gruppen anställda på Kronans Apotek, som hade en genomsnittslön på 32 264 kronor. Sist i löneligan kom Lloyds Apotek 30 406. Däremellan Hjärtat och Apoteket, uppger Svensk Farmaci. Mellan Apoteket AB och Lloyds Apotek skiljer det ungefär 2 000 kronor i medellön för apotekare, uppger Svensk Farmaci.

Vad gör en Läkemedelstekniker?

Jobba som receptarie

Utbilda dig till apotekstekniker

Lämna en kommentar