Vad gör en e commerce manager?

Som Ecommerce Manager arbetar du med att driva och utveckla digital handel. Du har kunskap om hela e-handelsflödet, allt från logistik- och försäljningsprocesser till inköp av e-handelslösningar.

Vad tjänar en e-commerce Manager?

eCommerce manager – Lön

Medellönen är cirka 40 000 kr/mån. Har du personalansvar och ansvarar för en stor e-handel är medellönen cirka 65 000 kr/mån.

Vad gör man när man jobbar med e-handel?

Du samlar in, analyserar, rapporterar och agerar på digital data för att öka företagets trafik på webben och skapa merförsäljning och öka lönsamhet. Som E-handelslogistiker tar du också fram strategiska beslutsstöd utifrån ekonomi, logistik och innovation.

Vad är en E-Commerce Coordinator?

Om utbildningen. Distansutbildningen Ecommerce Coordinator hjälper dig att ta klivet från retail och traditionell handel till e-handel och dagens digitala försäljning. Jobbar du inom retail, handel eller i butik och vill ta nästa steg i din karriär?

Vad betyder Ecommerce?

E-commerce betyder helt enkelt försäljning av varor och tjänster online. Det är en förkortning av Electronic Commerce och begreppet kan likställas med svenska beteckningar som e-handel, näthandel och online-handel.

Vad tjänar en Supply Chain Manager?

44 300 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur mycket tjänar en Key Account Manager?

Marknadslönen 2022 för Key Account Manager ligger mellan 44 000 kronor och 68 000 per månad. Har det övergripande ansvaret att upprätthålla samt utveckla en långsiktigt bra relation med nya samt befintliga kunder. Arbetar långsiktigt och strategiskt med företagets nyckelkunder.

Vad gör en online merchandiser?

Med andra ord arbetar du både strategiskt och operativt med uppdrag kopplade till digital marknadsföring och e-handelsförsäljning av varor och tjänster, både mot konsument och B2B-marknad. De vanligaste arbetsområdena är exempelvis; E-handel, datadriven marknadsföring/analys och omnikanal-försäljning.

Vad gör en E-Commerce logistiker?

Rollen innebär att du är en affärsutvecklare och projekthanterare inom e-handelslogistik med ansvarsområden som att följa e-handelsflöden, nyckeltal och avtal mot leverantörer samt kundens intresse och krav genom hela logistikkedjan.

Vad gör en PIM koordinator?

Huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar: Helhetsansvar för att e-handeln har ett spännande, säljande och nytt innehåll genom att samla in produktinformation, uppdatera och producera innehåll. Säkerställa att PIM innehåller rätt och relevant information och att produktbeskrivningar är sökordsoptimerade.

Vad betyder e-handeln?

I praktiken innebär ehandel att köparen tar emot och skickar standardiserade elektroniska affärsmeddelanden via sitt e-handelssystem. Det kan till exempel handla om produktkataloger, order, ordersvar, leveransaviseringar och fakturor.

Vad är e Com?

Att arbeta som E-Commerce Manager är att jobba med business development, med det primära målet att utveckla affären som vi driver genom E-handeln som försäljningskanal. Mina arbetsuppgifter är varierande, varje vecka och varje dag är olika.

Hur började näthandeln?

E-handeln är en företeelse vars grund lades redan på 1960-talet, då ARPANET, föregångaren till dagens Internet, skapades, men inte förrän i början av 1990-talet hade e-handeln goda chanser att få det utbredda användande som den idag har.

Vad gör en e-commerce manager egentligen?

Arbeta som E-commerce Manager, något för dig?

Vi valde IHMs YH-utbildning – E-Commerce Manager

Lämna en kommentar