Fastighetsskötare ansvarar för den inre och yttre skötseln av fastigheten. Arbetsuppgifterna varierar mellan olika företag, men trappstädning, skötsel av grönytor, rabatter, häckar och träd förekommer ofta.
Hur är det att jobba som fastighetsskötare?
Fastighetsskötare arbetar främst med inre och yttre skötsel av fastigheten. Att vara serviceinriktad och en god problemlösare är viktiga egenskaper för en fastighetsskötare, liksom kompetens inom VVS, el eller snickeri.
Vad är skillnad mellan vaktmästare och fastighetsskötare?
Många av dem som i första hand söker jobb som fastighetsskötare har tidigare jobbat som vaktmästare, men saknar yrkesutbildning till fastighetsskötare. Men de flesta fastighetsbolag jobbar med kompetensutbildning, och en del köper in kurser, påpekar Mona Finnström.
Vilken utbildning för fastighetsskötare?
Passande utbildning för att bli fastighetsskötare är att läsa VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning Fastighet på gymnasiet.
Vad gör Fastighetsvärd?
Fastighetsvärden är ansiktet utåt för fastighetsägarna i bostadsområdet och du har ett budgetansvar för sitt egna område och utför bland annat besiktningar inför ut och in flyttning. Fastighetsvärden säkerställer att de olika hyresgästerna känner sig trygga och nöjda i sina boendemiljöer och/eller arbetsmiljöer.
Är det lätt att få jobb som fastighetsskötare?
Det råder stor efterfrågan på utbildade fastighetsskötare, varför man har goda chanser att få arbete efter avslutad utbildning. Man kan genom arbetserfarenhet och fortbildning utvecklas till fastighetsvärd eller fastighetstekniker. I rollen är det också vanligt med bra arbetsvillkor och en god löneutveckling.
Vad har en fastighetsskötare i lön?
Vad tjänar en fastighetsskötare? Snittlönen för fastighetsskötare är 28400 kronor. Ta del av löneutvecklingen under de senaste åren i lönetabellen nedan.
Vad har en vaktmästare i lön?
Marknadslönen 2022 för vaktmästare, kontorsservice ligger mellan 26 000 och 32 000 kronor per månad. Sköta posthantering, olika uppgifter inom kontorstryckeri, distribution, viss fastighetsskötsel och säkerhetsarbete.
Hur är det att jobba som vaktmästare?
Vaktmästare arbetar med exempelvis allmän fastighetsskötsel inomhus, vissa el- och VVS-uppgifter, post, mattransporter, sophantering, återvinning och annan service.
Hur mycket tjänar en fastighetsförvaltare?
Marknadslönen 2022 för fastighetsförvaltare ligger mellan 37 000 och 54 000 kronor per månad. Sköter förvaltningen av byggnader och tillhörande markområden. Planerar underhåll, till exempel reparationer av olika slag och kan även vara ansvarig för fastighetens ekonomi.
Vilken utbildning krävs för att bli vaktmästare?
Utbildning. Det är bra att ha minst gymnasiekompetens. Erfarenhet av hantverksyrken är meriterande liksom praktiska kunskaper om fastighetsskötsel. Rekommenderade gymnasieprogram är Hantverksprogrammet, Industritekniska programmet eller VVS- och fastighetsprogrammet.
Vad tjänar en fastighetsskötare 2021?
28 300 kronor
Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.
Hur blir man Fastighetsvärd?
Utbildning. Idag kan du studera till fastighetsvärd på VVS- och fastighetsprogrammet (VF) som är ett nationellt yrkesprogram på gymnasiet. Utbildningen kan även finnas på yrkeshögskolan. I vissa fall kan man bli anställd med endast gymnasiekompetens och upplärd på arbetsplatsen.
Hur mycket tjänar en Fastighetsvärd?
28 300 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.
Är det lätt att få jobb som fastighetsförvaltare?
Det råder stor efterfrågan på utbildade fastighetsförvaltare, varför man har goda chanser att få arbete efter avslutad utbildning. I rollen är det också vanligt med bra arbetsvillkor och en god löneutveckling.
Vad krävs för att jobba som fastighetsförvaltare?
Behörighetskraven för utbildningar till Fastighetsförvaltare varierar, det finns både yrkesutbildningar och YH-utbildningar inom området. En vanlig väg är att läsa ett högskoleprogram inom ekonomi, juridik eller teknik. För juridik gäller områdesbehörighet A1 och för ekonomi områdesbehörighet A4.
Fastighetsskötaren Frida
Vad gör en fastighetsskötare?
Jobba som fastighetsskötare