Vad gör en löneadministratör?

Som löneadministratör ansvarar du för att samtliga löner blir korrekta och att de betalas ut i tid. En löneadministratör har även arbetsuppgifter som inkluderar viss bokföring i olika datorprogram. Du kan dessutom få ta hand om arkivering, bevakning av leveranser och orderplock.

Hur mycket tjänar en löneadministratör?

Marknadslön för Löneadministratör

Marknadslönen 2022 för löneadministratörer ligger mellan 32 000 och 40 000 kronor per månad.

Vad krävs för att bli löneadministratör?

Utbildningen till löneadministratör vänder sig till dig som idag eller i framtiden kommer att arbeta med lönehantering på ett mindre…
  1. Yrkesutbildning.
  2. Flera orter (2)
  3. 30 timmar.
  4. Flera starter (2)
  5. Klassrum, Distans.
  6. 5 900 SEK.

Hur mycket tjänar en Löneassistent?

För en Löneadministratör är den genomsnittliga månadslönen 33 400 kr per månad. Inom den kommunala sektorn ligger lönen på 30 800 kr och inom den privata sektorn 34 800 kr. För närvarande är det 2020 års lönestatistik som visas. Genomsnittslönen ökade med 700 kr (2,14%) från 2019 till 2020.

Vad gör ett Lönekontor?

Du gör beräkningar av förmåner, insättning av pension, redovisning av utlägg, bokföring, skriver arbetsgivarintyg och kontrollerar semesterdagar. Eftersom löner normalt är en stor kostnad för ett företag så är du även involverad i andra viktiga avdelningar såsom ekonomi och HR.

Vad har en Lönekonsult i lön?

En lönekonsult har en ingångslön på cirka 28 000* kronor i månaden. Om du har arbetat ett tag och har någon form av kundansvar kan dock en lönekonsult få uppemot 60 000* kronor i lön per månad. Ett snitt för en lönekonsult med ett par års erfarenhet brukar ligga på cirka 40 000* kronor.

Vad är en Lönespecialist?

Som lönespecialist hanterar du komplexa lönesystem, arbetar kundorienterat, har bra kommunikationsförmåga och är insatt i personalfrågor inom lön. Lönespecialist – ett framtidsyrke! Utbildningen sker på distans med fysiska träffar i (sk närträffar) Jönköping eller Västervik.

Vad innebär lönehantering?

Lönehantering sammanfattning

Inom lönehantering behandlar man löneutbetalningar, avdrag, ersättningar mm, men man lär sig även om semesterlagen och andra moment som omfattar personalen.

Hur ska jag veta vad jag vill jobba med?

Vad ska jag jobba med?
  • Jobba med något som matchar dina intressen. Att utgå från sina intressen kan vara ett bra sätt att hitta svaret på frågan vad du ska jobba med. …
  • Läs på om olika yrken. På dagens arbetsmarknad finns det en mängd olika yrken. …
  • Bristyrken ger störst chans till jobb. …
  • Utbildningar som leder till jobb.

Hur mycket tjänar man som redovisningsekonom?

Marknadslön för Redovisningsekonom. Marknadslönen för redovisningsekonomer ligger 2022 mellan 34 000 och 42 000 kronor per månad vid en lägre svårighetsnivå. Vid en högre svårighetsnivå ligger marknadslönen på 42 000 kronor och uppåt.

Vad är en Löneassistent?

Som löneadministratör ansvarar du för att samtliga löner blir korrekta och att de betalas ut i tid. En löneadministratör har även arbetsuppgifter som inkluderar viss bokföring i olika datorprogram. Du kan dessutom få ta hand om arkivering, bevakning av leveranser och orderplock.

Vad tjänar en Lönehandläggare?

33 400 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur mycket tjänar man som Vårdadministratör?

För en Vårdadministratör är den genomsnittliga månadslönen 28 000 kr per månad. Inom den kommunala sektorn ligger lönen på 27 600 kr och inom den privata sektorn 29 800 kr.

Vad kan man jobba som Lönekonsult?

En lönekonsult arbetar självständigt med lönefrågor, som inkluderar både HR och redovisning. Att få fram lönebesked kräver kunskap och information, vilket kan innebära lika många behov att uppfylla som antalet anställda som får lön. Sverige har en komplex löneprocess och lönehanteringen kräver rätt kompetens.

Vad krävs för Lönekonsult?

Utbildning. Utbildning till lönekonsult finns bland annat inom Yrkeshögskola. Yrket är i Sverige icke-reglerat, och det är därför arbetsgivare som bestämmer vilken utbildning som krävs eller önskas. Som lägst brukar det krävas gymnasieutbildning och då främst med inriktning ekonomi och/eller administration.

Vad ska man tjäna som redovisningsassistent?

Lön redovisningskonsult 2021 (medianlön):

Redovisningsassistent, utan eget kundansvar: 27 000 kr. Redovisningskonsult med 1-3 års vana: 30 000 kr. Redovisningskonsult med mer än 3 års vana: 34 000 kr. Auktoriserad Redovisningskonsult med 1-3 års vana: 35 500 kr.

Att arbeta som löneadministratör, YHiM

Lönespecialist – 300 yh-poäng, Yrkeshögskolan i Mölnlycke

Lönekonsulten Daniel – Jobba i Växjö kommun

Lämna en kommentar