Vad gör en lönespecialist?

Som lönespecialist hanterar du komplexa lönesystem, arbetar kundorienterat, har bra kommunikationsförmåga och är insatt i personalfrågor inom lön. Lönespecialist – ett framtidsyrke! Utbildningen sker på distans med fysiska träffar i (sk närträffar) Jönköping eller Västervik.

Vad har en Lönespecialist i lön?

Lön som lönespecialist

Ingångslön som nyutexaminerad löneadministratör är ca 27 000 kr/månad. Utan utbildning ligger lönen på 24 000 kr/mån. Men som lönespecialist och med gedigen erfarenhet kan du ha en lön som ligger upp mot 35 000 kr/månad.

Vad kan en Lönespecialist jobba med?

Lön är vanligtvis en stor kostnad hos ett företag och berör varje enskild anställd. Lönespecialisten har ofta en central roll med en rådgivande funktion mot både ledning och anställda. Som lönespecialist hos RSM arbetar du nära kunden och kan ta ansvar för delar eller hela lönehanteringen.

Vad krävs för att bli Lönespecialist?

Utbildning. Utbildning till lönespecialist finns inom yrkeshögskolan. Bra grundläggande utbildning finns på flera av gymnasieskolans program, bland annat på Ekonomiprogrammet och på Handels- och administrationsprogrammet.

Hur är det att jobba som löneadministratör?

Som löneadministratör ansvarar du för att samtliga löner blir korrekta och att de betalas ut i tid. En löneadministratör har även arbetsuppgifter som inkluderar viss bokföring i olika datorprogram. Du kan dessutom få ta hand om arkivering, bevakning av leveranser och orderplock.

Vilken lön har en löneadministratör?

Marknadslön för Löneadministratör

Marknadslönen 2022 för löneadministratörer ligger mellan 32 000 och 40 000 kronor per månad.

Vad har man för lön som löneadministratör?

Vår löneadministration hanteras av en person (100%). Antalet löner per månad varierar mellan 220-280.

Hur mycket tjänar en Löneassistent?

För en Löneadministratör är den genomsnittliga månadslönen 33 400 kr per månad. Inom den kommunala sektorn ligger lönen på 30 800 kr och inom den privata sektorn 34 800 kr. För närvarande är det 2020 års lönestatistik som visas. Genomsnittslönen ökade med 700 kr (2,14%) från 2019 till 2020.

Vad är Lönehandläggare?

Beskrivning av yrkets bredare yrkeskategori

Utför löneberedningsrutiner och löpande lönearbete. Hanterar anställningsformer och tillämpning av arbetsrätt och avtal i löneberedning, löneformer och lönedelar. Sammanställer underlag för statistik, pensions- och försäkringsärenden.

Vad kan man jobba som Lönekonsult?

En lönekonsult arbetar självständigt med lönefrågor, som inkluderar både HR och redovisning. Att få fram lönebesked kräver kunskap och information, vilket kan innebära lika många behov att uppfylla som antalet anställda som får lön. Sverige har en komplex löneprocess och lönehanteringen kräver rätt kompetens.

Vad krävs för Lönekonsult?

Utbildning. Utbildning till lönekonsult finns bland annat inom Yrkeshögskola. Yrket är i Sverige icke-reglerat, och det är därför arbetsgivare som bestämmer vilken utbildning som krävs eller önskas. Som lägst brukar det krävas gymnasieutbildning och då främst med inriktning ekonomi och/eller administration.

Hur mycket tjänar en logistiker?

Medianlönen 2020 för civil- respektive högskoleingenjörer inom logistik och inköp i privat tjänst, med upp till fem års erfarenhet, var 37 000 respektive 34 000 kr per månad enligt Sveriges Ingenjörers lönestatistik. Med 10–15 års yrkeserfarenhet var medianlönen 53 000 respektive 49 000 kronor.

Hur mycket tjänar man som apotekstekniker?

Marknadslön för Apotekstekniker

Marknadslönen 2022 för apotekstekniker ligger mellan 28 000 och 34 000 kronor per månad. Ger råd om och säljer egenvårdsprodukter och receptfria läkemedel. Packar upp, prismärker samt fyller på varor i apotek.

Varför lönespecialist?

Att arbeta som löneadministratör, YHiM

Lönespecialist – 300 yh-poäng, Yrkeshögskolan i Mölnlycke

Lämna en kommentar