Vad gör en målare?

Målaryrket är ett fritt skapande hantverksarbete, där du som målare är specialist på behandling av ytor. En målare utför arbeten som underarbeten, spackling, grundning, målning, tapetsering, dekoration, lasering och marmorering.

Vad tjänar en målare per timme?

Tidlön för målare

Lägsta tidlönen: I det nu aktuella kollektivavtalet för måleriyrket är den lägsta tidlönen (garantilön plus individuellt tillägg) för utlärd målare 184,75 kronor i timmen. Månadsinkomst: Beräknat på en månad med 174 arbetstimmar innebär det en månadsinkomst på 32 146 kronor.

Hur är det att jobba som målare?

Målare är specialister på behandling av ytor. De arbetar med att måla inom- och utomhusmiljöer och att tapetsera väggar. I arbetet ingår att göra ett noggrant underarbete i form av spackling, slipning och grundmålning. Känsla för färg och form är viktigt i arbetet.

Vad krävs för att bli målare?

Det vanligaste sättet att utbilda sig till målare är att gå inriktning måleri på gymnasieskolans byggprogram. Om du är 19 år eller äldre kan du utbilda dig till målare som lärling i ett måleriföretag. Varje år utbildas flera hundra målare och efterfrågan på marknaden är stor.

Måste man ha utbildning för att bli målare?

Hur blir jag målare? Det vanligaste sättet är att gå det treåriga Bygg- och Anläggningsprogrammet på gymnasiet med inriktning på måleri de två sista åren. Måleriutbildningen varvar utbildning i skolan med praktik ute på ett måleriföretag.

Vad tjänar en Byggnadsmålare?

Genomsnittslönen för målare, oavsett vilket lönesystem du använder mest, är 34 400 kronor/månad. För lärlingar under utbildning är lönen uppdelad i sex steg.

Hur mycket tjänar en lärling målare?

Löneskillnader mellan män och kvinnor
År Medellön kvinnor Medellön män
2017 29 600 kronor 32 300 kronor
2018 30 700 kronor 32 100 kronor
2019 32 200 kronor 33 700 kronor
2020 29 100 kronor 33 500 kronor

3 rader till

Är det lätt att få jobb som målare?

Framtidsutsikter. Som målare får du en gedigen hantverksutbildning och det är då enkelt att få jobb. Du börjar vanligtvis som lärling, där du får utbildning samtidigt som du har en lärlingsanställning. Det finns ett stort behov av både lärlingar och färdigutbildade målare i måleribranschen.

Hur mycket tjänar en målare efter skatt?

Vad blir lönen Efter skatt? Lönestatistiken visar bruttolön per månad för en Målare, bygg inom målare.

Lönestatistik baserat på utbildningsnivå
Samtliga sektorer Kommunal sektor
26 600 kr 30 800 kr

Hur länge tar det att bli målare?

Individuell utbildningslängd beroende på förkunskaper men cirka 40–50 veckor. Utbildningen till målare är CSN-berättigad.

Hur många Lärlingstimmar målare?

Beräknat på en månad med 175 arbetstimmar innebär det en månadsinkomst 26 000 kronor. Genomsnittlig lön A-lackerare: Den senaste statistiken är från september 2021.

Målare – ett yrke som gör skillnad

Jobba som målare

MÅLARE 1 TEKNIK 1 TEKNIK

Lämna en kommentar