Vad gör en marinbiolog?

Vad blir lönen Efter skatt? Lönestatistiken visar bruttolön per månad för en Marinbiolog inom växt- och djurbiologer.

Lönestatistik baserat på utbildningsnivå
Samtliga sektorer Statlig sektor
36 000 kr 35 900 kr

Hur mycket tjänar marinbiologer?

36 000 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur lång tid tar det att bli marinbiolog?

Man kan läsa Kandidatprogram i marinbiologi och det tar tre år. Sedan kan man fortsätta och ta en master vilket är 2 år till. Gå gärna in på högskolornas egna webbplatser så kan du läsa mer om utbildningarna.

Var jobbar marinbiologer?

Arbetsplats. Ekologer, marinbiologer och limnologer kan vara anställda inom offentlig förvaltning där de arbetar med exempelvis miljöfrågor. De kan även arbeta på olika konsultföretag med miljöutredningar.

Hur mycket tjänar en marinbiolog i USA?

Vad blir lönen Efter skatt? Lönestatistiken visar bruttolön per månad för en Marinbiolog inom växt- och djurbiologer.

Lönestatistik baserat på utbildningsnivå
Samtliga sektorer Statlig sektor
36 000 kr 35 900 kr

Hur mycket får man i lön som forskare?

Medellön för 5 typer av forskare

Forskare inom it tjänar i regel 47 000 kronor per månad. Forskare inom historia tjänar ungefär 40 000 kronor per månad. Forskare i trafiksäkerhet tjänar i regel 47 000 kronor per månad. Forskare i trädgårdsvetenskap tjänar i regel 37 000 kronor per månad.

Vad krävs för att bli biolog?

Vilken utbildning krävs för att bli Biolog

Kandidatexamen 180 högskolepoäng eller 3 år varav minst 90 högskolepoäng i ditt huvudämne. Efter kandidatexamen kan du läsa vidare på avancerad nivå. Magisterexamen omfattarsammanlagt 240 högskolepoäng, ytterligare 60 högskolepoäng genom ett års heltidsstudier.

Var kan man läsa naturvetenskapligt basår?

Naturvetenskapligt basår vid Stockholms universitet ger dig en raketskjuts in i naturvetenskapen, och de bästa förutsättningarna för vidare universitetsstudier. Basåret riktar sig till dig som vill läsa en av våra naturvetenskaplig utbildningar, men saknar delar av den särskilda behörighet som krävs.

Vad gör en Limnolog?

Limnologer är experter på livet i sötvattenmiljöer. Inom limnologin studeras både grundvattnet och ytvattnet, såsom sjöar, dammar, vattendrag och våtmarker. Ämnet tar upp de kemiska, fysikaliska, geologiska, hydrologiska, biologiska och ekologiska aspekterna av inlandsvatten.

Vad finns det för olika jobb?

På de 24 branschsidorna finns information och länkar som gäller branschen där ditt drömyrke finns.
  • Administration & ekonomi.
  • Bygg & anläggning.
  • Data & IT.
  • Djursjukvård.
  • Fordon & Transport.
  • Försäljning, inköp & marknad.
  • Hantverk.
  • Hotell, restaurang & turism.

Vad gör en naturvårdare?

Naturvårdare kan bla jobba med rovdjuren, främst med inventeringar osv. Mycket av naturvårdarnas andra praktiska arbetsuppgifter består av att t. ex kolla av fjällanläggningar, rep underhåll av leder osv. En del av naturvårdarnas löner utgörs av traktamentet, detta eftersom de ligger ute i fält långa tider.

Vill arbeta med djur?

Att arbeta som djurskötare är en av de populäraste yrkena för människor som vill jobba med djur idag, speciellt om du vill arbeta med smådjur, hästar eller lantbruksdjur. Det finns olika inriktningar inom djurvårdare och lediga yrken kan du hitta t. ex. hos en veterinär, på ett zoo eller i en djurbutik.

Hur mycket tjänar man om man är veterinär?

En vanlig ingångslön är 33 000–36 000 kr per månad. Medianlönen för alla kategorier är efter 10 år ca 40 000–54 000 kr per månad. Efter 20 år i yrket ligger det på ca 45 000 kr–60 000 kr per månad beroende på var man jobbar och vilken tilläggsutbildning/specialisering man har.

Vad är lönen för polis?

Den genomsnittliga månadslönen för poliser i Sverige var 36 800 kronor år 2020. De högsta medellönerna återfinns i Stockholmsregionen (39 400 kr) och de lägsta i mellersta Norrland (34 800 kr), alltså i Jämtlands och Västernorrlands län.

Möt biologen Hanna Eriksson

Vad är miljö- och marinbiologi?

Hur är det att plugga marinbiologi – egentligen?

Lämna en kommentar