Vad gör en medicinsk sekreterare?

Basen i en medicinsk sekreterares arbetsuppgifter är att skriva journalanteckningar och utföra annan vårddokumentation. Medicinska sekreterare återfinns främst inom hälso- och sjukvården, men även inom medicinska institutioner och företag inom hälso- och sjukvårdsbranschen. Några återfinns inom kommunerna.

Hur ser framtiden ut för medicinska sekreterare?

Redan i dag råder det stor brist på medicinska sekreterare inom flera regioner, och den bristen förväntas bli ännu större när många går i pension de kommande åren. Därför gör vi en bedömning att arbetsmarknaden för medicinska sekreterare kommer att fortsätta vara god, säger Agnes Rolka, rådgivare på Vision Direkt.

Hur mycket tjänar en medicinsk sekreterare?

Medicinsk sekreterare

Lönen hos en medicinsksekreterare ligger i genomsnitt på 306 000 kr per år.

Hur lång utbildning medicinsk sekreterare?

Medicinsk sekreterare är en distansutbildning som du läser under 2 år. Det är digitala föreläsningar via Microsoft Teams cirka 2-3 dagar i veckan, resten av tiden ägnar du åt självstudier och grupparbeten. I utbildningen ingår cirka 15 obligatoriska träffar hos Vårdyrkeshögskolan i Gävle eller Umeå.

Vad krävs för att bli medicinsk sekreterare?

Utbildning. Kunskaper i språk, i första hand i svenska och engelska, i medicinsk dokumentation, hälso- och sjukvårdsjuridik, diagnoskodning, statistik och vissa ekonomiska kunskaper krävs. Bra grundkunskaper finns bl a på gymnasiets Vård- och omsorgsprogrammet och Naturvetenskapsprogrammet.

Är det roligt att jobba som medicinsk sekreterare?

Ulrika har jobbat som medicinsk sekreterare i 18 år – ”ett varierat och kul jobb!” Ulrika jobbar som medicinsk sekreterare och har gjort det i 18 år. Att jobba som medicinsk sekreterare är omväxlande och ingen dag är den andra lik, och det bästa med jobbet är att få vara spindeln i nätet – enligt Ulrika själv.

Vad tjänar en medicinsk sekreterare i månaden?

För en Medicinsk sekreterare är den genomsnittliga månadslönen 28 000 kr per månad. Inom den kommunala sektorn ligger lönen på 27 600 kr och inom den privata sektorn 29 800 kr. För närvarande är det 2020 års lönestatistik som visas. Genomsnittslönen minskade med −100 kr (−0,36%) från 2019 till 2020.

Vad tjänar en medicinsk sekreterare 2021?

Uppdatering: Nu finns färsk lönestatistik för 2021. Kolla här! Tidningen Vision har begärt ut lönestatistik från regionerna (tidigare landsting). Statistiken visar att snittlönen för medicinska sekreterare ligger på 27 093 kronor, vilket är en ökning med två procent jämfört med året innan.

Hur mycket får en apotekare i lön?

Apotekares lön

Ingångslönen för apotekare på läkemedelsföretag var år 2019 cirka 34 000 kr per månad. Efter 10 års yrkeserfarenhet var medellönen för en apotekare cirka 60 000 kr per månad. En nyexaminerad apotekareapotek hade år 2019 cirka 33 500 kr per månad.

Hur många medicinska sekreterare per läkare?

År 2012 fanns cirka 1,5 läkare per medicinsk sekreterare. År 2017 var förhållandet drygt 2 läkare per medicinsk sekreterare. Med sådan statistik är det svårt att vara förvånad över att vårdpersonal tvingas utföra fler administrativa uppgifter.

Vad är skillnaden mellan medicinsk sekreterare och läkarsekreterare?

Vårdadministratörer kallas också för läkarsekreterare, medicinsk sekreterare eller medicinsk vårdadministratör. Vårdadministratörer arbetar med dokumentation inom sjukvården. Att skriva och sköta hanteringen av patientjournaler är en av de vanligaste arbetsuppgifterna.

Vilka tider jobbar en medicinsk sekreterare?

Hennes arbetsdagar börjar halv åtta och är slut halv tre. På fredagar jobbar hon halvdag. – Det är nog ganska vanligt att man som medicinsk sekreterare huvudsakligen jobbar måndag till fredag.

Kan man jobba hemifrån som medicinsk sekreterare?

Som medicinsk sekreterare finns ofta möjligheten att arbeta hemifrån några eller alla dagar i veckan. Vissa har denna möjlighet genom sin anställning inom region eller kommun medan andra arbetar för företag som enbart erbjuder distansarbete. Ett sådant företag är Conscriptor.

Vad krävs för att läsa till vårdadministratör?

Behörighet. För att vara behörig till utbildningen behöver du ha grundläggande behörighet för studier inom yrkeshögskolan, d.v.s. ha en gymnasieexamen eller motsvarande.

Vad krävs för att bli vårdadministratör?

Vanligtvis finns utbildningarna till vårdadministratör på yrkeshögskolor (YH). En YH-utbildning är två år lång och varvar teoretisk undervisning med praktik på relevanta platser, i det här faller vårdcentraler och sjukhus. Det gör att många redan har jobberbjudanden när de tar examen.

Medicinsk sekreterare Yrkesfilm Arbetsförmedlingen

Medicinsk sekreterare – utbildningen som leder till jobb!

Avsnitt 3 – Att vara medicinsk sekreterare

Lämna en kommentar