Vad gör en nätverkstekniker?

Arbetsuppgifterna innebär till exempel att installera, anpassa, designa och underhålla nätverket och dess kommunikationslänkar. Du kan arbeta med att ge support till de anställda i organisationen. Du kan även vara med och planerar och designa nätverk för IT-lösningar.

Hur är det att jobba som nätverkstekniker?

Arbetsuppgifterna som nätverkstekniker innebär till exempel att installera, anpassa, designa och underhålla nätverket och dess kommunikationslänkar. Ibland kan nätverkstekniker även ge användarsupport till de anställda. Nätverkstekniker kan både vara anställda och arbeta som konsulter.

Hur mycket pengar tjänar en nätverkstekniker?

Marknadslön för Nätverkstekniker

Marknadslönen för nätverkstekniker ligger 2022 mellan 36 000 och 47 000 kronor per månad. Gör installationer av kommunikationsutrustning. Drift och övervakning av nätverk inklusive operativt arbete.

Hur bli nätverkstekniker?

Hur blir man nätverkstekniker

Det finns flera olika vägar man kan gå för att bli nätverkstekniker. Man kan välja mellan att studera en nätverkstekniker utbildning på högskola, yrkeshögskola eller läsa en grundkurs inom nätverksteknik för att bygga på sina kunskaper.

Vad gör en systemtekniker?

Som systemtekniker hanterar du alla de elektroniska systemen ombord, allt från sonarsystemet, som används för att lyssna på ljud under vattnet, till spanings- och navigationsradar. Du gör rutinmässiga kontroller och så länge allt fungerar ägnar du dig åt förebyggande underhåll.

Vad kan man bli efter dator och kommunikationsteknik?

Exempel på yrken som kanske intresserar dig som väljer inriktningen dator- och kommunikationsteknik kan vara IT-tekniker, teknisk säljare, servicetekniker, elektronikreparatör och nätverkstekniker.

Vad ska man läsa för att bli IT-tekniker?

ITtekniker kan ha olika utbildningsbakgrund. Det finns de som är självlärda, men idag är det vanligare att du behöver ha någon form av eftergymnasial utbildning för att få anställning. Bra grundutbildning finns på El- och energiprogrammet, inriktning Dator- och kommunikationsteknik.

Hur mycket tjänar en larminstallatör?

32 000 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur mycket tjänar en IT konsult?

Marknadslön för ITkonsult

Marknadslönen 2022 för ITkonsult ligger mellan 36 000 och 60 000 kronor per månad. Analyserar, designar och utvecklar IT-system eller delar av system.

Vad gör en Nätverksspecialist?

Nätverkstekniker kan även kalla sig Kommunikationsspecialist eller nätverksspecialist och installerar och anpassar enheter som sköter kommunikationen i nätverket, till exempel routrar och switchar, installerar program och olika säkerhetslösningar som exempelvis brandväggar.

Vad krävs för att bli systemutvecklare?

Systemutvecklare har oftast en högskoleutbildning med datainriktning, till exempel en systemvetenskaplig utbildning eller någon civilingenjörsutbildning med datainriktning. De som arbetar med verksamhetsutveckling har förutom datakunskaper ofta kunskaper i ekonomi och andra ämnen med anknytning till verksamheten.

Vad gör en IT säkerhetstekniker?

Som ITsäkerhetstekniker jobbar du i en framtidsbransch där utvecklingen går extremt fort. Du skyddar företag mot angrepp och förbättrar och utvecklar nya moderna säkerhetslösningar. Du har förståelse för hur en hacker tänker och agerar och använder den kunskapen för att hantera angripna sajter.

Vad gör en Fibertekniker?

Som fibertekniker är du den som praktiskt utför sysslor inom fiberteknik, som till exempel fibersvetsning, fiberblåsning, mätning, montering och fiber- och kabelinstallationer.

Vad tjänar en supporttekniker?

Marknadslönen 2022 för supporttekniker IT ligger mellan 28 000 och 35 000 kronor per månad för en lägre svårighetsnivå. Vid komplexa installationer och mindre projekt ligger lönen mellan 34 000 och 43 000 kronor per månad.

Vad är en systemingenjör?

Serviceinriktad problemlösare

Som systemingenjör arbetar du huvudsakligen med Försvarsmaktens IT-infrastruktur eller infrastrukturella frågor kopplat till olika system. Du är en serviceinriktad problemlösare med god samarbetsförmåga och förmåga att driva och arbeta i projekt.

Nätverkstekniker – Patrik

Dator- och nätverksteknik: Nätverk del 1/3

Nätverksteknik – Grunderna i att bygga nätverk med Packettracer

Lämna en kommentar