Vad gör en restaurangchef?

Planerar, leder och samordnar verksamheten inom det egna ansvarsområdet. Följer upp och utvärderar verksamheten mot uppsatta mål. Vidtar eller föreslår åtgärder vid avvikelser. Bedömer medarbetarnas arbetsinsatser och rekryterar medarbetare.

Vad krävs för att bli restaurangchef?

Utbildning. Utbildning för arbete inom restaurangområdet finns inom gymnasieskolan på Restaurang– och livsmedelsprogrammet. Motsvarande utbildning kan finnas inom Komvux. B-körkort kan krävas.

Vad har en restaurangchef i lön?

Som med många chefspositioner kan det vara svårt att mäta ett genomsnittligt lönetak – inte minst i restaurangbranschen. Marknadslönen ligger på mellan 34 000 kr/månad och uppåt, med ett tak kring 42 000 för en första nivå.

Vad gör en chefskock?

I kökschefens arbetsuppgifter ingår det att ha personalansvar, vilket inkluderar att hålla medarbetarsamtal och kontinuerliga arbetsplatsträffar, samt ofta att även rekrytera kökspersonal, köpa in matlagningsutrustning och ta fram och upprätthålla kökets rutiner samt ta ansvar för arbetsmiljöfrågor.

Vad gör en restaurang manager?

Som Restaurant Manager ansvarar du för att nå uppsatta försäljningsmål och driver aktivt aktiviteter mot såväl hotellgäster som den lokala marknaden. Ditt ansvar omfattar intäkter, lönsamhet, medarbetarnöjdhet och gästnöjdhet.

Vad gör man som hovmästare?

En hovmästare är arbetsledare för serveringspersonalen och organiserar deras arbete. Hovmästaren arbetar med schemaläggning och ser till att tillräckligt med personal finns vid varje arbetspass. Som hovmästare tar du emot förbeställningar och sköter arrangemanget vid till exempel större festmåltider.

Vad gör en biträdande restaurangchef?

Som biträdande restaurangchef är du ansvarig för restaurangens drift när restaurangchefen inte är på plats. Här har du möjlighet att avancera till restaurangchef och du ska därför lära dig allt som ingår i restaurangchefens ansvarsområde.

Vad ska man tjäna som kökschef?

Marknadslönen 2022 för kökschefer ligger mellan 35 000 och 43 000 kronor per månad.

Hur mycket ska man tjäna som servitris?

Genomsnittlig lön för a servitör / servitris är 21 192 kr per månad i Sverige.

Vad tjänar en chefskock?

35 400 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad får man göra som kock?

Utöver att laga mat till gäster så jobbar man med förberedelser till nästa dag, göra inköp, välja råvaror, utveckla menyer och testa olika recept. Karriärmöjligheterna inom yrket är stora och många. Kock är ett framtidsyrke där de flesta får jobb direkt efter gymnasieutbildningen.

Hur kan jag bli kock?

Utbildning. Bra grundläggande utbildning för en blivande köksmästare finns på gymnasieskolans Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Motsvarande utbildningar för vuxna kan finnas inom Komvux. Passande vidareutbildningar kan finnas inom Yrkeshögskolan.

Från restaurangchef till lärare

Restaurangakademien – Restaurangchef

Restaurangchef på Holy Greens – något för dig?

Lämna en kommentar