Vad gör fadimes pappa idag?

Numera lever Rahmi Sahindal, som nu är 76 år gammal och som tidigare var bosatt i Uppsala, på en annan ort i norra Mellansverige. Han ska bo ensam och hade, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst på 136 366 kronor under 2020.

När kom Fadime till Sverige?

1975–2002.

Fadime Sahindal, som var av turkiskt-kurdiskt ursprung, kom tillsammans med familjen till Sverige i början av 1980-talet.

Var är Fadime begravd?

Kyrkogårdsexpedition Gamla kyrkogården Uppsala kyrkogårdar,, Uppsala

Vad hände med Fadimes mamma?

Mammans berättelse. Mamman ska ha legat på soffan och vilat sig när Fadime skulle lämna lägenheten. De hade strax innan sagt adjö till varandra och Fadime ska ha uppmanat sin mamma att ligga kvar på soffan för att vila sig efter den operation hon nyligen hade genomgått.

Vad hände med Fadimes föräldrar?

Hur den konflikten flera år senare kunde sluta med att deras pappa skjuter ihjäl sin egen dotter, har de själva svårt att förklara. Men de berättar hur motsättningarna växte. 1998 dömdes både Fadimes pappa och hennes bror för olaga hot. Brodern dömdes även för misshandel.

Varför mördades Pela?

Den 24 juni 1999 mördades den då 19-åriga Pela Atroshi av sina farbröder. Hon sköts till döds framför ögonen på sin syster för att hon inte vilja följa sin familjs traditioner och normer. Mordet blev det första hedersmordet som uppmärksammades i Sverige.

Vem sköt Fadime?

Människorättsaktivist, samhällsdebattör mot hedersrelaterat våld. Svensk-kurdiska Fadime Şahindal gav under sitt liv röst och ansikte åt alla de flickor och kvinnor, män och pojkar som lever under hedersförtryck. Hon hedersmördades brutalt av sin far Rahmi Şahindal i Uppsala den 21 januari år 2002.

Vad hände med Fadimes pojkvän?

Två unga kära människor på en järnvägsstationen med en dröm om en framtid tillsammans. Men Patrik, 25, dog i en bilolycka samma dag Fadime, 22, skulle flytta hem till honom. Det var regnigt och halt på vägen och det skulle dröja nästan fyra år tills Fadime mördades av sin far som hämnd för hennes kärlek till Patrik.

Fadimes pappa är frisläppt

Första intervjun med Fadimes pappa

Metin Sahindal döms för mord -tredje mördaren i släkten

Lämna en kommentar