Vad gör jag för fel?

Även om du anser att det är motpartens fel att ni har problem så finns den största chansen till att du själv ska få det bättre i att du tar ansvar för situationen och gör något konstruktivt. Det gäller då att tänka i termer av vad som fungerar och vad som inte fungerar.

Vad är det för fel på mig?

Det går inte att svara exakt på hur saker hänger ihop, men jag tänker att du skulle må bra av mer stöd i hur du har det och tillsammans med en person du kan känna dig trygg med förstå mer. Det betyder inte att det är något fel på dig. När man har det trassligt hemma så blir andra relationer väldigt viktiga.

Vad gör man när allt man gör blir fel?

Du kanske behöver boka tid på Vårdcentralen, få beskriva det du upplever, som du gjorde hit till frågelådan, och få bedömning hjälp och stöd. Du uttrycker flera gånger att du gjort ”fel”, att du upplever att du ”bara gör fel”. Det låter som du har mycket tunga tankar. Tankar är vårt ständiga ”småprat” med oss själva.

Vad jag än säger så blir det fel?

Här är några exempel på hur du kan känna igen stark självkänsla: Du påverkas inte mycket av vad andra säger eller tänker. Du känner dig okej även om allt inte blir bra eller som du hade tänkt dig. Du kan göra bort dig ibland och skratta åt det.

När är det dags att ge upp?

Ni grälar mer än förut. Nästan alla par grälar ibland, så är det. Men om ni märker att ni plötsligt grälar allt oftare, och om samma saker gång på gång, är det dags att stanna upp och fundera. Löser ni inte era konflikter och känner er allt mer frustrerade och uppgivna är det ett tecken på att något är olöst mellan er.

Är det nått fel på mig?

För att komma vidare behöver man oftast någon som man bollar tankarna med, få nya infallsvinklar, nya sätt att förstå sig själv. Därifrån kan man fundera vidare på vilka strategier man kan ta till för att hantera sina svårigheter. Svårigheter betyder inte att det är någotfel” på en som person.

När det känns som att livet går emot en?

Ibland befinner vi oss i tuffa perioder då livet känns extra tungt. När saker inte går vår väg blir vi ledsna, frustrerade, och arga. Det hör livet till att uppleva jobbiga perioder men det är upp till oss själva hur vi väljer att reagera och hantera situationen.

Hur länge ska man kämpa i ett förhållande?

Man ska må mer bra än dåligt i en relation, i alla fall sett över tid. Det här kan hjälpa dig att se förhållandet lite mer i ett helhetsperspektiv. En spontan puss eller en komplimang betyder mer än du kanske tror. Fråga dig också om det kan finnas en möjlig väg till en förändring.

Hur vet man att det är den rätta?

Att du inte kan tänka dig vara med någon annan är ett mycket tydligt tecken på att du är med precis rätt person för dig. Har du ofta tankar på andra eller känner att det vore intressant att träffa andra så är det inte rätt… Humor är grundläggande i en relation!

Hur kan man börja om i ett förhållande?

Så här gör framgångsrika par för att komma närmare varandra i…
  1. Börja om. …
  2. Se till att få tid tillsammans. …
  3. Beröring och innebörden av att röra varandra. …
  4. Överraska. …
  5. Ge varandra utrymme. …
  6. Skrota alla utfyllnadssamtal. …
  7. Väck liv i era gamla traditioner. …
  8. Våga bli lite mera oförutsägbar.

Är jag i en destruktiv relation?

Huvudkännetecknet för att relationen är destruktiv är om en eller båda mår mer dåligt än bra i relationen. Svaret är därför ganska enkelt; när relationen orsakar mer smärta än glädje över tid är den destruktiv.

Hur hanterar man silent treatment?

Berätta för dem att du är dålig på konflikter och att du gärna försvinner och håller det inom dig istället för att lösa situationen. Säg att du är medveten om hur du reagerar och att du jobbar på det.

Hur bemöta tystnad?

Denna form av ”silent treatment” är en form av gränsöverskridande mot din person. Man bemöter misshandlarens tystnad bäst genom att t ex högt konstatera att ”jag känner mig väldigt uttråkad i ditt sällskap”. Därefter går man, och blir borta så länge man vill eller kan.

Hur vet man om det är dags att separera?

Öppna bråk och konflikter kan vara tydliga tecken på att relationen är på väg att gå åt skogen. Men Anders Nyman pratar också om känslan av ett förlorat vi, då man börjar tänka på varandra som den andre och stereotyper. – När man ser på varandra som ”du är alltid si och du är alltid så”.

Kan känslor försvinna och komma tillbaka?

Man kan emellanåt uppleva att känslorna försvinner från den man älskar. Men känslor kommer och går och kommer ofta tillbaka. Stress, förändringar i omvärlden och inom familjen, som din sambo gått igenom kan medföra att man behöver tid för att ställa om sina tankar och känslor.

Vad gör jag för FEL!? | VLOGG

5. Mitt barn protesterar mot mina beslut. Vad gör jag för fel?

Vad gör jag för fel? | VLOGG

Lämna en kommentar