Vad gör man på mösspåtagning?

I många städer sluter studenterna upp i en park eller på en lokal någon gång i mars-maj, bärandes sina studentmössor. I vissa fall förekommer aktiviteter med lekar som organiserats av studentkår eller liknande, medan det i andra städer endast handlar om att träffas och umgås.

Vad menas med mösspåtagning?

Mösspåtagning, akademisk-studentikos ceremoni vid vissa svenska universitet och gymnasieskolor förknippad med vårens ankomst (på Chalmers tekniska högskola även höstens) och vars synliga uttryck är det gemensamma anläggandet av studentmössa.

Vad ska man skriva på student mössan?

Det vanligaste att skriva på baksidan av studentmössan
  • Skolans namn (ex. …
  • Klassförteckning/linje (TE3, Na20b, eller Estet, Samhäll, Natur)
  • Ett smeknamn (Exempelvis Gurra, Vigge, Challe osv)
  • Årtalet du tar studenten.
  • Något internt (Ex, Helan & Halvan, Hörde jag skål, osv.
  • Ditt snapchat-namn.
24 feb. 2022

När är mösspåtagning 2022?

Mösspåtagning den 27 maj

16.00 – Gemensam mösspåtagnings-ceremoni. Kommittén håller tal och det görs en nedräkning.

När sker mösspåtagning?

Mösspåtagning sker traditionsenligt i Almedalen den 27 maj.

Varför mösspåtagning?

Studentmössan bars på 1840-talet för att visa att man hörde till studentkåren men blev från 1862 ett tecken på att man tagit studentexamen. Första gången den användes i ett officiellt sammanhang var på studentmötet i Köpenhamn 1845, då Uppsalastudenterna bestämt att bära mössan som igenkänningstecken.

När får man ta på sig studentmössan?

Hur och när studentmössan bärs

Du bär den från din studentexamen och framåt. En del skolor kan ha ha en mösspåtagningsceremoni runt Valborgsmässoafton. Ceremonien liknar i delar den som universiteten har. Du bär sedan mössan fram till avslutningsdagen (studenten).

Vad kostar en studentmössa 2022?

495 kr. 3 SNABBA STEG: Köp mössan Sista minuten precis som på bilden. Fyll bara i ditt namn, text bak och välj storlek. Fastpris och köpet är klart.

Hur mycket kostar en studentmössa?

En vanlig studentmössa kostar allt i från 200 till 1500 kronor – beroende på utförande.

Var ska man köpa studentmössa?

Var beställer man en studentmössa? Det finns flera företag som säljer studentmössa som Nordic Traditions, ABC gruppen, C.L. Seifert, Galio of Sweden, Crownstudent, Fun Cruises och CTH Ericson. Du skall köpa studentmössan där du känner att studentmössans utseende passar dig och att ditt val känns rätt i maggropen.

Vad är Mössprovning?

När det i dagarna bara återstår ett halvår av studier innan det är dags för den efterlängtade studenten var det så dags att prova ut sin studentmössa. Det finns lite olika modeller att välja mellan.

VÅR MÖSSPÅTAGNING – Studentvlogg!!

STUDENTVECKAN!!! MÖSSPÅTAGNING M.M.

MÖSSPÅTAGNING

Lämna en kommentar