Vad hände i knutby 2016?

Bakgrund och händelseförlopp. Huvudpunkterna är mordet på Alexandra Fossmo, Helge Fossmos fru, och mordförsöket på en församlingsmedlem i grannhuset. Den tidigare barnflickan hos pastorn häktades efter en bilresa till sitt barndomshem i Småland. Hon erkände omgående mordet och mordförsöket.

Vad har hänt med Helge Fossmos barn?

Vad hände med Helge Fossmos barn? Efter mordet i Knutby, och domen mot Helge Fossmo, tog en av hans systrar hand om de tre barnen som då blev medlemmar i en ny frikyrkoförsamling.

Vad gör Åsa Jacobsson idag?

Åsa ”Kristi brud” Waldau ledde församlingen i Knutby med järnhand, men hon hade också två barn som växte upp i sekten. Idag har Victor Jacobsson och Emma Jacobsson lämnat Knutby – och lever nya liv. – Jag har skämts över vem min mamma är, säger sonen till SVT.

Vad gör Urban Fält idag?

Urban Fält 2020. Nu: Dömdes i mars 2020 till villkorlig dom och samhällstjänst för sexuellt utnyttjade av person i beroendeställning, efter att ha utnyttjat en 17-årig flicka sexuellt. Han dömdes även till att betala 85 000 kronor i skadestånd till flickan.

Vem bor i Helge Fossmos hus?

Både Knutbypastorn Helge Fossmo och Kristi brud – Åsa Waldau – har bott i det ökända mordhuset. Pastorns hustru Alexandra Fossmo sköts ihjäl i sin säng i bostaden – och pastorns tidigare fru hittades mystiskt död i badkaret.

Vad hette knutbypastorn?

Den före detta Knutbypastorn Helge Fossmo, som bytt namn till Iversen, dömdes 2004 till livstids fängelse för anstiftan till mord och mordförsök.

Vad hände med Helge Fossmos fru?

Den 10 januari 2004 mördades Helge Fossmos andra hustru, Alexandra Fossmo. Knutbypastorn dömdes till livstids fängelse för anstiftan till mordet och för anstiftan till mordförsök på en granne. Barnflickan Sara Svensson dömdes för mordet till rättspsykiatrisk vård.

Vad jobbar Åsa Waldau med?

Idag bor hon i Uppsala med sin kille och en dotter på sju månader, och jobbar som undersköterska. Sonen Victor berättar att eftersom han var Åsas son blev tillsagd att förtrycka och frysa ut andra barn.

Vad gör Åsa Waldaus barn idag?

Dottern Emma Jacobsson jobbar idag som undersköterska

Åsa Waldaus äldsta dotter, Emma Jacobsson, märkte också av fördelarna med att vara dotter till ”Kristi Brud”. I Sektpodden har hon tidigare berättat att sektmedlemmar brukade ge henne smycken och presenter.

Vem spelar Åsa Waldau i serien?

En stor skillnad mot den riktiga berättelsen är att varken Helge Fossmo eller Åsa Waldau kommer gestaltas i serien. Men det finns en karaktär vid namn Eva som, likt Waldau, utnämns till Kristi Brud av församlingen. Hon spelas av ingen mindre än Aliette Opheim, 36, som säkert är ett bekant ansikte för många.

Vad gör Kim Vincent idag?

Kim Vincent var pastor 2004 när Alexandra Fossmo mördades. Bor kvar i Knutby, men har lämnat församlingen sedan dess. Arbetar idag på ett hem för psykiskt sjuka.

Vad heter Daniel Lindes fru?

Daniel Linde var medlem i Knutbyförsamlingen och gift med Anette Linde, som hade en affär med Helge Fossmo under tiden som mordet begicks.

När kommer Helge Fossmo ut?

Han dömdes i det så kallade Knutbydramat år 2004 till livstids fängelse för anstiftan till mord på sin fru och för anstiftan till mordförsök på sin granne. I slutet av 2019 fick han sitt straff tidsbestämt till 26 år, och blev villkorligt frigiven 23 januari 2022, efter att ha varit fängslad i 18 år.

Vart bor Helge Fossmos barn?

Helge Fossmos andra fru, mördade Alexandra, blev som en ny mamma för dem när hon gifte sig med deras pappa. När pappan greps misstänkt för mordet på styvmamman placerades barnen i familjehem hos pastorns syster. Nu när pappan dömts till livstids fängelse ska barnen fosterhemsplaceras genom socialtjänsten i Uppsala.

Vad gör Peter Gembäck idag?

Gembäck gav ut boken “Knutby inifrån” år 2020 och idag utkommer boken på finska. Peter Gembäck är mitt uppe i en livskris just nu. De tjugo åren i Knutbysekten är bakom honom, men han lider av PTSD med suicidala tendenser och processen att hitta sitt nya jag och vad han tror på är lång och svår.

Var bor Helge Fossmo?

Helge Fossmo fri efter 18 år i fängelset

Han fick själv klippa upp fotbojan och kommer nu att ha sin första dag i frihet på mycket lång tid. Enligt advokaten ska Helge Iversen bosätta sig i en medelstor svensk stad där han redan ska ha ordnat ett jobb.

Kalla Fakta: The Knutby murders — ten years later (eng subs)

Knutbydramat – Pastorn som hjärntvättade barnflickan! Helge Fossmo – TRUE CRIME

Åsa Waldau – Min Sanning ( ”Kristi brud” i Knutby )

Lämna en kommentar