Vad hände i knutby?

Vad hände i Knutby? År 2004 blev en kvinna vid namn Alexandra Fossmo mördad i Knutby, hon blev skjuten i huvudet med flera skott när hon låg och sov. Hennes man Helge Fossmo, 50, åtalades för att ha fått Sara Svensson, i media kallad ”barnflickan” till att begå mordet. Parets granne skadades också svårt.

Vad hände med Sara i Knutby?

År 2004 dömdes Sara Svensson för mord och mordförsök i det uppmärksammade Knutbydramat. Nyheter24 reder ut vad som hände därefter: straffet, frigivningen, utbildningen och livet idag.

Vad gör Åsa Waldau idag 2021?

Åsa ”Kristi brud” Waldau ledde församlingen i Knutby med järnhand, men hon hade också två barn som växte upp i sekten. Idag har Victor Jacobsson och Emma Jacobsson lämnat Knutby – och lever nya liv.

Vad tycker Åsa Waldau om Knutby serien?

Framförallt Åsa Waldau även kallad Kristi brud, Helge Fossmo och barnflickan. – De tre karaktärerna, de har verkligen fångat dem, nästan skrämmande likt i vissa lägen, säger Emma till nyhetssajten.

Vad hände efter morden i Knutby?

30 juli avkunnade tingsrätten domarna. Sara Svensson dömdes för mord och mordförsök till sluten rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Helge Fossmo dömdes till livstids fängelse för anstiftan till mord och anstiftan till mordförsök. Han frikändes från misstanken om mord på sin första fru.

Vad gör Urban Fält idag?

Urban Fält 2020. Nu: Dömdes i mars 2020 till villkorlig dom och samhällstjänst för sexuellt utnyttjade av person i beroendeställning, efter att ha utnyttjat en 17-årig flicka sexuellt. Han dömdes även till att betala 85 000 kronor i skadestånd till flickan.

Vad gör Helge Fossmos barn idag?

Även om de i dag ”vet” att jag är oskyldig så är det inte konstigt om de ställer sig frågan: ”Har han gjort det här?” Och det måste de få undra, har Fossmo tidigare sagt till Café. Numera är barnen vuxna, och lever sina liv i det dolda.

Var är Åsa Waldau idag?

Åsa Waldau, även känd som ”Kristi brud” i det så kallade Knutbydramat, fick guld och miljonbelopp av församlingsmedlemmarna. Idag lever hon ett liv i det dolda – med betydligt mindre pengar att röra sig med.

Hur lever Knutby medlemmarna idag?

Åsa Waldau

Då: En av sex pastorer i Knutby Filadelfia och syster till den mördade Alexandra Fossmo. Hade, enligt avhoppade medlemmar, en särställning i församlingen. Blev känd som ”Kristi brud”. Nu: Har, enligt egen utsago, inte längre någon roll i församlingen.

Vad hette Helge Fossmos första fru?

27-åriga Heléne Fossmo var Helge Fossmos första hustru. Hon hittades död hemma i pastorsvillans badkar den 19 december 1999 med en giftig dos av smärtstillande medicin i blodet. En förundersökning inleddes men ärendet skrevs av. Utredningen återupptogs efter händelserna den 10 januari 2004.

Var Sara Svensson oskyldig?

Det påstås i en ny HBO-dokumentär, där Sara Svensson för första gången talar ut. – Jag vet inte om hon levde eller inte. Hon kanske inte levde när jag kom dit. Sara Svensson dömdes till rättspsykiatrisk vård och satt sju år på rättspsyk för mordet på Alexandra Fossmo och mordförsöket på Daniel Linde 2004.

Vem spelar Helge Fossmo i serien Knutby?

En stor skillnad mot den riktiga berättelsen är att varken Helge Fossmo eller Åsa Waldau kommer gestaltas i serien. Men det finns en karaktär vid namn Eva som, likt Waldau, utnämns till Kristi Brud av församlingen. Hon spelas av ingen mindre än Aliette Opheim, 36, som säkert är ett bekant ansikte för många.

Vem hittade Alexandra Fossmo?

Paret Fossmo åkte några timmar senare som planerat till Arlanda och tillbringade två veckor i Hongkong vid en bibelskola. Väl tillbaka i Knutby hittade Alexandra Fossmo på sin bröllopsdag 25 november 2003 i brevlådan ett ofrankerat kuvert utan avsändare adresserat till hennes man.

Hur länge ska Helge Fossmo sitta i fängelse?

Helge Fossmo fri efter 18 år i fängelset

På söndagen meddelade hans advokat Anton Strand att hans klient släppts fri efter att han suttit två tredjedelar av sitt straff. – Han har efter 18 år blivit en fri man. Han fick själv klippa upp fotbojan och kommer nu att ha sin första dag i frihet på mycket lång tid.

Finns knutbysekten kvar?

Rättegången om misshandel och sexbrott i Knutbysekten blir Helge Fossmos revansch på ”Kristi brud” och två andra pastorer. Han var inte ensam roten till det onda i sekten – efter att han fängslades fanns varbölden kvar.

Vem bor i Helge Fossmos hus?

Både Knutbypastorn Helge Fossmo och Kristi brud – Åsa Waldau – har bott i det ökända mordhuset. Pastorns hustru Alexandra Fossmo sköts ihjäl i sin säng i bostaden – och pastorns tidigare fru hittades mystiskt död i badkaret.

Kalla Fakta: The Knutby murders — ten years later (eng subs)

Knutbydramat – Pastorn som hjärntvättade barnflickan! Helge Fossmo – TRUE CRIME

Åsa Waldau – Min Sanning ( ”Kristi brud” i Knutby )

Lämna en kommentar