Vad hände i uppsala konserthus?

”På tisdagen den 2/11 omkom Peter, en oerhört omtyckt ambulanssjukvårdare, familjefar och vän, i en tragisk olycka när han och hans fru skulle gå och se en hyllningskonsert till Abba i Uppsala konsert och kongress. Glad och förväntansfull hann han bara in i foajén innan den förödande olyckan skedde.

Vad hände på Uppsala konsert och kongress?

En man i 80-årsåldern föll från hög höjd i Uppsala konsert och kongress (UKK) på tisdagskvällen, och landade på andra besökare. Mannen och ytterligare en man i 60-årsåldern som befann sig i foajén avled. Händelsen inträffade drygt en halvtimme innan en Abba-hyllningsföreställning skulle ha börjat.

Vem föll i Uppsala?

Polisen misstänker inte att ett brott ligger bakom det dödliga fallet på Uppsala Konsert och & Kongress på tisdagen. En man i 80-årsåldern föll från sjunde våningen och träffade en annan man i 60-årsåldern som befann sig i foajén. Båda avled.

Hur ser det ut i Uppsala konserthus?

Uppsala Konsert & Kongress är en modern, multifunktionell mötesplats med högklassig design och akustik. Byggnaden invigdes 2007, och är med sina åtta våningar och 14 600 kvadratmeter en idealisk arena för konserter, stora kongresser, fester, event och mindre möten.

Vem avled på UKK?

Uppsala är i sorg efter att två personer dött på Uppsala konsert och kongress under tisdagskvällen. En man i 80-årsåldern föll från sjunde våningen inne på UKK och landade på en man i 60-årsåldern som också avled.

När öppnar UKK?

Ordinarie öppettider

Tisdag-fredag 10.00-14.00, samt öppet 1,5 timme innan evenemang. Lördag-söndag endast öppet 1,5 timme innan evenemang. Biljettkassan har telefontid tisdag-fredag 10.00-14.00, samt öppet 1,5 timme innan evenemang.

Vad har hänt på UKK?

Nu fortsätter en dödsfallsutredning utan misstanke om brott, som alltid görs när en person dör på ett ovanligt sätt utanför vården. Omkring 1 000 personer befann sig i UKK för att se en hyllningskonsert för Abba. Konserthuset stängdes efter händelsen och öppnades först på måndagen.

Vad hände i konserthuset?

Omkring 1 000 personer befann sig i konserthuset under tisdagskvällen för att se Abba-hyllningskonserten ”Thank you for the music” med musik av Benny Andersson och Björn Ulvaeus. Efter händelsen utrymdes byggnaden och en intern krisgrupp sammankallades av Uppsala Konsert och Kongress.

Var det självmord i Uppsala?

Allvarliga händelser har tidigare inträffat på Uppsala Konsert och Kongress (UKK), där två män dog i tisdags, uppger vd Henrik Lillsjö. Två gånger har personer visat tecken på att vilja skada sig själva i lokalen. Vid båda tillfällena har blåljuspersonal ryckt ut.

Hur hög är UKK?

Uppsala Konsert & Kongress
Byggstart 5 april 2005
Invigd 1 september 2007
Total höjd 37 m
Webbplats: http://www.ukk.se/

15 rader till

Hur högt är Uppsala konserthus?

I den storslagna byggnaden – åtta våningsplan, 37 meter högt och över 14000 kvadratmeter stort – frodas kreativitet, kultur, forskning och företagande. Uppsala Konsert & Kongress ligger centralt i Uppsala och på bekvämt avstånd från övriga landet, med endast 18 minuter med direkttåg till och från Arlanda.

EU seminar Uppsala Concert & Congress Hall

The castle ball – Walpurgis in Uppsala

Skjutningen i Uppsala – ”Läskigt att det händer så nära” – Nyheterna (TV4)

Lämna en kommentar