Vad hände med kristi brud?

Åsa Waldau, men även känd som ”Kristi brud” i Knutbydramat, fick miljonbelopp och guld av församlingsmedlemmarna. Idag lever hon ett liv i det dolda och har betydligt mindre pengar att leva på. Åsa Waldau påstod att hon var trolovad med Jesus och kallades därmed för ”Kristi brud”.

Vad gör Åsa Jakobsson idag?

Åsa ”Kristi brud” Waldau ledde församlingen i Knutby med järnhand, men hon hade också två barn som växte upp i sekten. Idag har Victor Jacobsson och Emma Jacobsson lämnat Knutby – och lever nya liv. – Jag har skämts över vem min mamma är, säger sonen till SVT.

Vad har hänt med Kristi brud?

Den nya dramaserien ”Knutby” tar avstamp i händelserna inom församlingen. Även om namnen är utbytta så bygger personerna på kända namn som Åsa Waldau, ”Kristi brud”. Åsa Waldau anklagades för att styra sekten med järnhand. Hon dömdes 2020 för åtta fall av misshandel till villkorlig dom med samhällstjänst i 120 timmar.

Vad har hänt med Helge Fossmos barn?

Vad hände med Helge Fossmos barn? Efter mordet i Knutby, och domen mot Helge Fossmo, tog en av hans systrar hand om de tre barnen som då blev medlemmar i en ny frikyrkoförsamling.

Hur länge ska Helge Fossmo sitta i fängelse?

Helge Fossmo fri efter 18 år i fängelset

På söndagen meddelade hans advokat Anton Strand att hans klient släppts fri efter att han suttit två tredjedelar av sitt straff. – Han har efter 18 år blivit en fri man. Han fick själv klippa upp fotbojan och kommer nu att ha sin första dag i frihet på mycket lång tid.

Vad gör Patrik Waldau idag?

Patrik gifte om sig med Maria Waldau 2017, som han haft en kärleksrelation med sedan början av 2000-talet. Tillsammans har de i dag ett barn. 2018 berättade Patrik Waldau för första gången om att Åsa Waldau misshandlat personer inom församlingen, efter att tidigare försvarat både församlingen och Åsa Waldau utåt sett.

Vad gör Peter Gembäck idag?

Gembäck gav ut boken “Knutby inifrån” år 2020 och idag utkommer boken på finska. Peter Gembäck är mitt uppe i en livskris just nu. De tjugo åren i Knutbysekten är bakom honom, men han lider av PTSD med suicidala tendenser och processen att hitta sitt nya jag och vad han tror på är lång och svår.

Vad gör Daniel Linde idag?

Idag känner han sig stark nog för att berätta – om livet innan och livet efter den 10 januari 2004. Daniel Linde, som just fyllt 35 år, tar emot i det röda trähuset där hans företag, hans livsverk, huserar på nedervåningen, medan församlingen, hans vänner, hyr in sig på övervåningen.

Vad hände med Helge Fossmos första fru?

27-åriga Heléne Fossmo var Helge Fossmos första hustru. Hon hittades död hemma i pastorsvillans badkar den 19 december 1999 med en giftig dos av smärtstillande medicin i blodet. En förundersökning inleddes men ärendet skrevs av. Utredningen återupptogs efter händelserna den 10 januari 2004.

Vem mördade Kristi brud?

Sara Svensson dömdes för mordet och mordförsöket till sluten rättspsykiatrisk vård. Dramat i den frikyrkliga församlingen i Knutby bevakas hårt av media, och Åsa Waldau – som ser sig som Kristi brud – blir en central figur. Hon är pastorkollega med Helge Fossmo, och syster till den mördade Alexandra.

Vad hette knutbypastorn?

Den före detta Knutbypastorn Helge Fossmo, som bytt namn till Iversen, dömdes 2004 till livstids fängelse för anstiftan till mord och mordförsök.

Vad hände med grannen i Knutby?

Tidigt på morgonen den 10 januari knackade det på dörren till Daniel Lindes sovrum. Han visste då inte att hans granne, vän och arbetskamrat – den 23-åriga pastorsfrun – någon minut tidigare skjutits ihjäl i sin säng bara några tiotal meter längre upp i backen i Knutby.

Vem är gift med Helge Fossmo?

Alexandra Fossmo
2000–2004
Heléne Fossmo
1994–1999

När frias Helge Fossmo?

Gäller till 2022

Fossmo kommer inte få lämna sin bostad förutom på särskilt bestämda tider, och om han missköter sig kan tillståndet att bo på utslussningsboende upphävas. Vistelsen i halvvägshus gäller fram till den 23 januari 2022, vilket är tidigaste dag för villkorlig frigivning.

Vad gör knutbypastorn idag?

Vad gör Åsa Waldau idag? Efter att ha blivit utkörd från Knutby bytte den tidigare pastorn efternamn och flyttade till Nora utanför Örebro. Hon lade även ner prästyrket.

Var Sara Svensson oskyldig?

Det påstås i en ny HBO-dokumentär, där Sara Svensson för första gången talar ut. – Jag vet inte om hon levde eller inte. Hon kanske inte levde när jag kom dit. Sara Svensson dömdes till rättspsykiatrisk vård och satt sju år på rättspsyk för mordet på Alexandra Fossmo och mordförsöket på Daniel Linde 2004.

Åsa Waldau – Min Sanning ( ”Kristi brud” i Knutby )

Kristi brud åtalas för misshandel – ”Medlemmarna har tagit mod till sig och an… – Nyhetsmorgon (TV4)

Intervju med Åsa Waldau ”Kristi brud”

Lämna en kommentar