Vad hände på malmö latin?

Strax efter klockan 17.00 på måndagseftermiddagen inkom larm om flera skadade personer på Latinskolan i Malmö. När polis och ambulans kom till platsen anträffades två skadade personer.

Vad hände i Latinskolan?

Attackerade med yxa

18-åringen larmade själv polisen efter dådet. 25 minuter efter att mannen gått in i skolan greps han av polis på våning tre. Han har erkänt båda morden på lärarna. Enligt advokaten har han uppgett ett motiv och gett en tydlig bild i förhör om vad som hänt.

Vem mördades på Malmö Latin?

Uppgifter: Försökte sopa igen spåren efter morden

Sedan i onsdags sitter 18-åringen häktad på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat två kvinnliga lärare på Malmö Latin – samma skola som 18-åringen gått på. Han har erkänt brotten.

Hur många elever går på Malmö Latin?

Antalet elever på skolan ökade under 2020 från 1086 till 1107 st. Andelen elever på skolan som tog examen med grundläggande behörighet minskade samtidigt från 91.1% till 91.1%. Den genomsnittliga betygspoängen minskade från 15.2 till 15.2. 91.1 % av elevernaMalmö Latinskola Ro 1 tog examen.

Vem är gärningsman Malmö skola?

En 18-årig man som är elev på skolan har anhållits misstänkt för mord. Under en presskonferens på tisdagen bekräftar gymnasiechefen att offren var lärare och medarbetare på skolan.

Vem dog på Latinskolan?

Två kvinnliga lärare i 50-årsåldern dog när den 18-årige eleven gick till attack med yxor och knivar på Malmö Latinskola. Sorgen är stor efter attacken på Malmö Latinskola där två kvinnliga lärare i 50-årsåldern dödades.

Vem mördade lärare i Malmö?

Våld i skolan Två kvinnliga lärare i 50-års åldern dödades på den anrika Malmö Latinskola i centrala Malmö. En 18-årig manlig elev är anhållen misstänkt för mord. Krisarbetet med elever och personal pågår och skolan är just nu stängd.

Vem var mördaren i Malmö?

Johan Peter Mangs, född den 4 mars 1972 i Älmhult, är en svensk mördare. Den 24 juli 2012 dömdes Mangs av Malmö tingsrätt för två mord, fyra mordförsök och tre fall av grovt olaga hot till livstids fängelse. Domen överklagades.

Vilka lärare dog i Malmö namn?

Marilyn Pettersson jobbar inom skolan och blev själv hotad av en 12-åring. – Skolan i dag är en otrygg arbetsplats, säger hon. Redan tidigt på tisdagen samlades lärarna på en plats utanför skolan för att stötta varandra. – Vi har samlats tillsammans, vi tar hand om varandra, berättar en kollega.

Är Malmö latin en bra skola?

Mycket bra skola!

Jag började på latin för några månader sedan och trivs väldigt bra! Vad som är så bra med just Musik är att vi kan gå till övningsrum eller ensemble salarna på rasterna och öva på våra instrument eller spela tillsammans.

När tar latin studenten?

Utspark. 7 juni. Tider för utspring och detaljer kring studentfirandet publiceras mellan sport- och påsklov.

Hur många elever går det på Malmö Borgarskola?

Antalet elever på skolan ökade under 2020 från 1277 till 1361 st. Andelen elever på skolan som tog examen med grundläggande behörighet minskade samtidigt från 92.4% till 92.4%. Den genomsnittliga betygspoängen minskade från 14.7 till 14.7. 93.3 % av elevernaMalmö Borgarskola Ro 1 tog examen.

Var gärningsmannen i Malmö svensk?

Den misstänkte gärningsmannen har häktats och erkänt. Det här är vad vi vet just nu om våldsdådet på Malmö latinskola. En 18-årig elev har häktats efter attacken på Latinskolan i Malmö. Han misstänks ha mördat två kvinnliga lärare i 50-årsåldern.

Vem äger Malmö Latinskola?

Malmö latinskola är en latinskola och gymnasieskola i Malmö med sitt ursprung i en kyrkskola som startade 1406 vid S:t Petri kyrka.

Malmö latinskola.
Malmö latinskola Malmö högre allmänna läroverk 1879–1959, ”för gossar” 1929–1959 Malmö elementarläroverk 1858–1878
Den nya byggnaden från 2014
Grundad 1406

5 rader till

Morden på gymnasieskolan Malmö Latin – detta har hänt

Attacken i Malmö: Detta hände på skolan

Flera skadade vid skola i Malmö – Aftonbladet på plats: ”Elever rusade ut från skolan”

Lämna en kommentar