Vad händer i framtiden?

Med mycket låga framtida utsläpp visar scenarier på en havsnivåhöjning på 0,28–0,55 meter till år 2100 i förhållande till 1995–2014, medan mycket stora framtida utsläpp ger scenarier om 0,62–1,01 meter till år 2100 i förhållande till 1995–2014.

Hur ser vår framtid ut?

I framtiden kommer det absolut störst hot vi kommer att möta, vara klimatförändringarna. Vi kommer att få se istäcken smälta och städer försvinna. Vi kommer få se regnskogen skövlas ännu mer, kanske till och med så att de försvinner helt från jordens yta.

Hur bor vi i 2050?

År 2050 återvinner vi allt och vi äter veganskt. Nästan som gröna vågen fast 2050-tal. Det som skiljer är arbetet, om 30 år arbetar vi mindre och har mer fri tid eftersom att repetitiva arbetsuppgifter ersätts av smarta tekniker.

Hur kommer vi leva om 50 år?

Hur kommer vi att leva om 50 år? Mitt i har tittat i spåkulan – och pratat med fem experter – för att sia om hur vi bor, reser, jobbar, shoppar och äter år 2070. Vad sägs om en framtid där du kommer att käka myror, cykla vart du än ska och ha en robot som kollega?

Hur lever vi idag?

Vi lever idag i ett samhälle under snabb utveckling. Allt blir snabbare och mindre. Vissa jobb kan ses viktigare än andra och att hitta och fånga mikroskopiska partiklar kanske inte känns som ett av dessa. Men faktum är att med ultraljud kan man inte bara fånga små partiklar utan också hålla dem utan att skada dem.

Hur kommer klimatet se ut i framtiden?

Det framtida klimatet bestäms i allt väsentligt av halten av växthusgaser i atmosfären, det vill säga av de utsläpp som skett hittills, de som sker i dag och i framtiden. Fortsatta utsläpp i linje med vad vi har sett under de senaste decennierna skulle ge en uppvärmning långt högre än Parisavtalets mål.

Hur påverkas vår livssituation Om vi fortsätter med föroreningar?

Haven buffrar värme – tills gränsen nås

Enligt Havsmiljöinstitutet har haven har absorberat 93 procent av all värme som genererats på grund av växthusgaser de senaste 50 åren. Men förr eller senare blir haven så varma och fulla av koldioxid att de avger mer än de tar upp.

Vad händer 2050?

En miljard klimatflyktingar från tropiska områden, Amazonas och korallrev kollapsar, nationer suddas ut i stigande vattennivåer och kärnvapenkrig hotar. Civilisationen som vi byggt upp under 2000 år kan gå under i kaos – år 2050.

Hur kommer vi att bo i framtiden?

I framtidens boende spelar bra standard och service en ännu större roll. Moderna, tekniska lösningar – som appar och AI – ser till att vardagslunken blir både smidig och rolig. Mindre boyta gör också att rum som förr hade ett givet syfte istället är anpassade för flexibla lösningar och olika aktiviteter.

Hur ser samhället ut om 50 år?

Om 50 år blir det ännu häftigare kastningar i vädret, från den ena extremen till den andra. Med allt vad det innebär av påfrestningar på samhällsstrukturen och skador på miljön. – Vi måste vänja oss vid mycket mera extrema väderhändelser under kommande decennier. Oftare och kraftigare än vi är vana vid.

Hur kommer samhället att se ut i framtiden?

I framtidens samhälle delar och tänker vi cirkulärt genom att ta del av jordens tillgångar så att det räcker till alla och så att vi inte äventyrar vår framtid. Avfall existerar inte längre utan allt vi producerar och tillverkar återförs in i systemen för att tas tillvara på och få nytt liv.

Vad som kommer att vara viktigt för kommande generationer?

Antaganden om framtiden kan utmanas och framtidsvyerna kan vidgas genom att byta perspektiv. Om man lyckas byta perspektiv kommer man åt människors beteende och eventuella kulturella förändringar, när det vi tycker är normalt känns konstigt.

Vad är det för värld vi lever i?

Vad är det för värld vi lever i? I ett annat reportage visas en filmatisering av ett modernt våldsamt slagsmål mellan två unga kvinnor. Den ena får in en väldig fullträff på den andra. Den träffade faller samman i tillfällig medvetslöshet.

Hur länge kommer vi att leva i framtiden?

Statistiska centralbyrån (SCB) ger löpande prognoser över hur länge vi förväntas leva i framtiden. År 2030 förväntas exempelvis en person som då är 65 år bli i genomsnitt 88 år gammal. Några fler exempel: År 2020 (född 1955), förväntas bli i genomsnitt 87 år.

Varför har medellivslängden ökat?

Historiskt har medellivslängden i Sverige ökat mycket. Det beror i stor utsträckning på att spädbarnsdödligheten har minskat. Till exempel var medellivslängden på 1950-talet, räknat från födseln, omkring 74 år för kvinnor och 71 år för män.

VÄRLDEN ÅR 2050!

Vad händer i Framtiden? || Recension 2018

Vad händer i framtiden? Experterna spekulerar

Lämna en kommentar