Vad händer om man inte betalar tradera?

Objektet ska betalas inom rimlig tid, så länge köpare och säljare inte kommit överens om annat. Medlemmar som upprepade gånger inte betalar för vunna auktioner eller fast pris-annonser kan komma att få sitt konto avstängt på Tradera.

Kan man ångra ett köp på Tradera?

14 dagars ångerrätt

Ångerrätten börjar gälla när du och köpare ingår i köpeavtalet. Köparen har 14 dagars ångerfrist från dagen efter denne har mottagit varan. Köparen har rätt att ångra köpet, skicka tillbaka varan och få pengarna tillbaka utan dröjsmål.

Kan man avbryta en auktion på Tradera?

Nej, det går bara att avbryta en auktion på Tradera om du inte fått in några bud. Det enda man kan göra efteråt är att uppdatera beskrivningen, men det gör ju varken från eller till egentligen. Det hör ju till sakens natur att det inte ska gå att avbryta. Vill man ha möjlighet att avbryta får man sälja på Blocket.

Hur lång tid har man på sig att betala Tradera?

Tradera kommer att utföra utbetalning till Säljaren, antingen styckvis per försäljning eller som ett sammanslaget belopp. När Tradera har godkänt en Transaktion garanterar Tradera att Säljaren får betalt inom 1-2 bankdagar, förutsatt att bankkontonumret som Säljaren angivit blivit verifierat.

Måste man betala direkt på Tradera?

Kan jag betala senare? Eftersom de flesta säljare på sajten är privatpersoner så kan det variera lite från säljare till säljare. Vi rekommenderar alltid att man kollar med säljaren om det är ok eller inte innan du köper varan. Tänk på att du alltid kan välja att betala med faktura eller avbetalning.

Kan man bli lurad på Tradera?

Om du råkat ut för ett bedrägeri eller annat brott så rekommenderar vi alltid att du tar kontakt med oss. Du bör även göra en polisanmälan på Polisens hemsida. Vi har ett nära samarbete med polisen och bistår alltid Polisen med information för att hjälpa till. För att göra en polisanmälan, ring 114 14.

Hur tar man bort ett Tradera konto?

Du har rätt att avsluta ditt användarkonto hos Tradera när du vill, genom att meddela det till oss via vår Kundservice. Innan kontot avslutas måste du ha avslutat samtliga dina pågående försäljningar, budgivningar och köp och vi ska också ha erhållit betalning för alla utestående avgifter.

Kan man blocka köpare på Tradera?

Hej! Som köpare kan du alltid fritt välja vilken säljare du köper av, så behovet för en blockeringsfunktion finns inte på samma sätt.

Hur mycket får man sälja på Tradera utan att skatta?

Köper och säljer du varor med syftet att göra vinst så säger Skatteverket att du ska skatta på det, från första kronan. Om du däremot säljer saker du haft för personligt bruk är det skattefritt upp till en vinst på 50 000 kr.

Vad kostar det att sälja på auktion?

Försäljningsprovisionen är 25% inkl. moms på klubbat belopp. En grundavgift om 150 kr inkl. moms per föremål tillkommer.

När ska man anmäla utebliven betalning Tradera?

Objektet ska betalas inom rimlig tid, så länge köpare och säljare inte kommit överens om annat. Medlemmar som upprepade gånger inte betalar för vunna auktioner eller fast pris-annonser kan komma att få sitt konto avstängt på Tradera.

Hur mycket tar Tradera betalt?

Vi tar en provisionsavgift som är 10% på sålda varor, för osålda annonser så betalar du endast för tillval och eventuell uppläggningsavgift om du publicerat mer än 100 varor på en månad.

Måste man ha PayPal på Tradera?

För att vi ska kunna genomföra utbetalningarna till dig så behöver du lägga in ditt kontonummer/paypal konto och Swish-nummer. Inte bosatt i sverige? Klicka här för att komma till vår guide för internationella konton.

Är det säkert att betala med Swish på Tradera?

Vad ska jag tänka på när jag betalar med Swish på exempelvis Blocket eller Tradera? Vi garanterar att din Swishbetalning kommer fram till den mottagare du anger, men det kan vara bra att veta att du inte täcks av något köpskydd via Swish.

Vad händer om du inte betalar din faktura i tid? (Film #1)

Vad händer om du inte betalar? (Betalningspåminnelse, Inkasso, Kronofogden, Betalningsanmärkning)

Hur man säljer på Tradera som nybörjare

Lämna en kommentar