Vad händer om sverige förlorar?

Måste Sverige vinna för att gå vidare?

– Det här kan man inte missa. De har vunnit varenda match i VM-kvalet, säger Olof Lundh, krönikör Fotbollskanalen. Sveriges damlandslag i fotboll är rankade 2:a i världen och det räcker med oavgjort, alltså en poäng, mot Irland för att de ska gå vidare.

Är Sverige klara för VM?

Sverige spelar VM i Australien och Nya Zeeland 2023. Det står klart efter en magiskt vacker – och viktig – svensk kvittering av Kosovare Asllani till 1-1 i den 79:e minuten mot Irland.

Är Sverige ute ur VM 2022?

Det blir inget fotbolls-VM för Sverige. Polen vann playoff-finalen med 2–0 efter de svenska misstagen. – Jag är enormt besviken, säger förbundskapten Janne Andersson.

Är Sverige vidare i VM?

Notabelt från playoffkvällen är att Nordmakedonien sensationellt tog den svenska traditionen vidare att slå ut Italien från VM. Nu möts Portugal-Nordmakedonien och Polen-Sverige på tisdag i playoff-finaler. Sverige laddar om batterierna inför ett direkt avgörande mot Polen i Chorzow på tisdag.

Vad krävs för att Sverige ska gå vidare?

Laget på andraplats går i sin tur vidare till playoffen mot övriga grupptvåor, samt två lag ifrån Nations League. Dessa kvalmatcher äger rum i mars 2022. Vid lottningen till herrarnas VM-kval som skedde den 7 december 2020 blev det klart att Sverige skulle kvala mot Spanien, Grekland, Georgien och Kosovo i grupp B.

Vad krävs för att Sverige ska gå vidare i VM?

Två vinster krävs för att hämta ut VM-biljetten

Ytterligare en match måste i sådana fall vinnas för Sverige innan ett deltagande i Qatar är fixat och klart. Vid en vinst mot Tjeckien så väntar en direkt avgörande mot vinnarna mellan Ryssland-Polen som möts i den andra matchen i slutspelsträd B.

Vilka är klara för VM 2022?

Asien: Qatar (värdland), Iran, Sydkorea, Japan, Saudiarabien. Europa: Belgien, Danmark, Frankrike, Kroatien, Tyskland, Spanien, Serbien, England, Schweiz, Nederländerna, Portugal, Polen. Nord-, Centralamerika och Karibien: Kanada, USA, Mexiko. Sydamerika: Brasilien, Argentina, Ecuador, Uruguay.

Vilka går vidare till VM 2022?

I kvalet till VM 2022 får Sverige möta Spanien, Grekland, Kosovo och Georgien i ett gruppspel, där alla lag möter varandra på hemma- och bortaplan under 2021. Det lag som slutligen toppar tabellen går direkt till VM, samtidigt som grupptvåan får spela playoff.

Hur ligger Sverige till i VM?

Sverige gick som grupptvåa (se längre ner) till playoff där man lottades mot Tjeckien hemma i mars 2022. Vid seger väntar möte borta mot Polen i en direkt avgörande match om en plats i VM.

När missade Sverige VM senast?

VM-slutspel 1930- VM 2018 i Ryssland var tidernas 21:a och Sveriges tolfte. Tre gånger har Sverige stått på prispallen (ett silver och två brons), senast vid VM i USA 1994.

Var är nästa fotbolls VM 2022?

FotbollsVM 2022 spelas i Qatar.

När kör Sverige nästa match?

Sveriges nästa VM-kval match 2022
Datum Tid Sveriges VM-kvalmatcher
2021-09-08 20:45 Grekland – Sverige
2021-10-09 18:30 Sverige – Kosovo
2021-10-12 20:45 Sverige – Grekland
2021-11-11 18:00 Georgien – Sverige

7 rader till

Hur många lag från Europa går till VM?

Det europeiska kvalet är indelat i två omgångar ett gruppspelet med alla de 53 lagen och ett play-off där åtta lag gör upp om fyra platser till VM. I gruppspelet så delas de 53 lagen in i totalt nio grupper och ettan från varje grupp går direkt vidare till mästerskapet.

Varför är VM på vintern?

På grund av för hög temperatur (vanligen runt 40 grader på dagen) kommer denna turnering inte att spelas vid den normala tiden för VM, i juni/juli, utan den kommer att flyttas fram nästan ett halvår. Turneringen kommer att starta den 21 november och finalen kommer att spelas på Qatars nationaldag, den 18 december.

Vilka möter Sverige nästa match?

Landskamper 2022
  • Algarve Cup 2022. Sverige 3. Danmark 0. …
  • Algarve Cup 2022. Portugal 0. Sverige 4. …
  • Algarve Cup 2022. Sverige 7. Italien 6. …
  • Dam VM-kval Grupp A. Georgien 0. Sverige 15. …
  • Dam VM-kval Grupp A. Sverige 1. Irland 1. …
  • Dam Landskamp. Sverige. Brasilien. …
  • Dam EM Grupp C. Nederländerna. Sverige. …
  • Dam EM Grupp C. Sverige. Schweiz.

Experters analys: Ryssland attackerar inte Sverige vid en Natoansökan

Magdalena Andersson: Därför vill S att Sverige går med i Nato

Sveriges Natoansökan påskriven – det händer nu

Lämna en kommentar