Vad har hänt 2021 quiz?

Första kvinnan på statsministerposten i Sverige, Abba gav ut en ny skiva och klimatmötet i Glasgow fick blandade reaktioner. Gör DN:s quiz om 15 stora nyhetshändelser 2021.

Vad minns vi av 2021?

Vaccinationer, nya presidenter, kupper, covid-19-restriktioner, halvledarbrist och grundstötta lastfartyg.

Vart är vi på väg quiz?

Testa vad du kan här. Vi ger dig några ledtrådar – du ska lista ut vart vi är på väg. Du har en gissning för varje ledtråd, även om du känner dig säker på svaret på första frågan fortsätter du att svara hela vägen. På det viset får du maximal poäng.

Hur var året 2021?

År 2021 blev ju ännu ett märkligt corona-år. Igen. Samtidigt som detta blev året då frihet och flexibiliteten i vardagen blev mer permanent. Att jobba hemma blev inte längre något tillfälligt utan något som kommer vara en del av den nya vardagen för de flesta med kontorsjobb (och om inte – vill man jobba där?).

Vad hände 2021 i Sverige?

Sverige är klart för fotbolls-EM 2021. Sommarens EM-slutspel flyttades fram från 2020 till 2021 på grund av coronapandemin. Uefa har sedan beslutet fattades bestämt att mästerskapet ska arrangeras enligt ursprungsplanen, det vill säga i tolv länder runtom i Europa. Om det ens går att genomföra återstår att se.

Är quiz ett svenskt ord?

Ordet quiz har lånats in från amerikansk engelska. I ordböcker anges att ursprunget är osäkert. Ett förslag är att det kommer av question (’fråga’) och inquisitive (’frågvis, vetgirig’).

Vart är vi på väg Linköping?

Ge dig ut och fiska i Stångån, promenera i Trädgårdsföreningen eller ta en cykeltur i Eklandskapet. Är du mer för det kulturella kan du göra allt från att besöka Konsthallen till att haka på en stadsvandring för att besöka historiska landmärken. I Linköping finns det en uppsjö av upplevelser.

När börjar på spåret 2021?

När börjar På spåret 2021? Året säsong (som blir programmets 32:a!) har premiär den 26 november klockan 20.00 i SVT.

När kan man se på spåret på SVT Play?

Kristian Luuk och Fredrik Lindström undrar: Vart är vi på väg? På spåret. Underhållning från 2021 på SVT Play. Det är dags för Sveriges mest populära frågesportsprogram – På spåret – igen!

Vem dog 2021?

I genomsnitt har ungefär 92 000 personer dött under 2000-talet med en topp år 2020 då drygt 98 000 avled. Under 2021 avled knappt 92 000 personer i Sverige.

Vilket är är det?

Idag är det måndagen i vecka 19 (2022). Klicka på ett datum för att öppna kalendern.

Vad hände under 2001?

11 september – 11 september-attackerna: USA utsätts för de värsta terroristattackerna någonsin, på amerikanskt territorium, då två flygplan flygs in i World Trade Center i New York och ett i försvarshögkvarteret Pentagon i Washington, D.C. 2 996 människor omkommer i dessa attacker.

Vad kan du om Saibo?

Körkortsprov teori quiz! Del 2

Karantän-Quiz ✩ onsdag den 1a december 2021

Lämna en kommentar