Vad har hänt i norge?

Polis och motdemonstranter drabbade samman i norska Sandefjord i samband med en manifestation med islamfientliga organisationen Siam.

Vad heter Norges största tidning?

Med en upplaga på 315 549 up (2006) var den Norges största dagstidning fram till 2010, men har nu passerats av Aftenposten.

Vilka dog i raset i Norge?

Andréa, Hanne, Liv ,Gunnar och Gun dog I den attack som Espen Andersen Bråthen, 37, misstänks för. Polisen offentliggjorde det på en presskonferens under lördagen. – De är i sorg och har det tungt och svårt, säger Astrid Røkeberg, familjernas advokat, till NTB. Läs artikeln här: De mördades i pilbågsattacken i Norge.

Vad gäller för att åka in i Norge?

Som svensk myndighet har ambassaden i Oslo inget ansvar för Norges inrese- och karantänsbestämmelser. Reseinformationen på vår hemsida är avsedd att ge vägledning och underlätta för svenskar som inte är bosatta i Norge att hitta till rätt information online hos norska myndigheter.

Vilken är Frankrikes viktigaste tidning?

Le figaro är en av de största franska dagstidningarna. Libération är ytterligare en dagstidning.

Vad heter Storbritanniens största dagstidning?

Några stora kvalitetstidningar är Daily Telegraph, The Times, The Guardian och The Independent. Inom sensationstidningarna är The Sun och Daily Mail störst. De två största papperstidningarna i Storbritannien är just dessa två upplagor 2015.

Vilka dog i Pilbågsattacken?

I torsdags mördade Espen Andersen Bråthen, 37, fem personer, beväpnad med en pilbåge. Utöver det skadades flera personer i händelsen som utreds som ett terrordåd. Det var Andréa Meyer, 52, Hanne Merethe Englund, 56, Liv Berit Borge, 75, Gunnar Erling Sauve, 75, och Gun Marith Madsen, 78, som dog i attacken.

Vem är gärningsmannen i Norge?

Norska medier publicerar nu namn och bild på den man som uppges vara misstänkt för att ha attackerat människor med pil och båge i Kongsberg. Det är en 37-årig man som är dansk medborgare som bott i Norge länge och som polisen kände till. Han ska nu genomgå rättspsykiatrisk undersökning.

Vad hände i Norge 2021?

Våldsamma protester mot koranbränning i Norge

Polis och motdemonstranter drabbade samman i norska Sandefjord i samband med en manifestation med islamfientliga organisationen Siam.

Vilka gränsövergångar till Norge är öppna?

I polisregion Bergslagen som omfattar Dalarnas, Värmlands och Örebro län, kommer inresekontroller att göras vid följande gränsövergångar:
  • Riksväg 66 vid Stöten i Dalarna.
  • Riksväg 61 i Eda i Värmland.
  • E18 vid Hån i Värmland.
20 dec. 2021

Hur mycket alkohol får man ta med sig in i Norge?

Till Norge

Därför måste varor beskattas vid införsel i Norge från alla andra länder, med undantag av följande mindre mängder: Sprit, likör etc över 22 % — 1 liter. Vin mm 4,7 % – 22 % — 1,5 liter. Öl över 2,5 %, alkoläsk (2,5-4,7%) — 2 liter.

Måste man ha pass för att komma in i Norge?

Passfrihet gäller i de nordiska länderna, dvs. Finland, Sverige, Danmark, Norge och Island. Detta innebär att de nordiska medborgarna kan röra sig och vistas i de nordiska länderna utan någon resehandling. Du ska dock kunna styrka din identitet, om du som nordisk medborgare reser utan pass eller identitetskort.

Tio år sedan terrordådet i Norge – det här hände

Till skillnad från i Sverige har polisen i Norge befogenheter att göra sitt jobb.

Se de svenska juvelrånarnas vilda jakt från norska polisen

Lämna en kommentar